1asig.ro
1asig.ro

VIDEO: Care este rolul asigurarilor de raspundere civila?Asigurarile de raspundere civila ajuta persoanele pagubite sa primeasca o indemnizatie, atunci cand asiguratul, membri familiei acestuia sau animalele lor de companie le provoaca prejudicii. Despre acestea, cum intervine o astfel de polita, precum si la ce ar trebui sa fie clientii atenti atunci cand aleg o atfel de polita, au discutat Delia TRAISTARU - Director de Dezvoltare, DAW Management - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii - in cadrul emisiunii Ora de Risc, difuzate marti, 4 iunie a.c., de RFI Romania.

"Asigurarea de raspundere civila nu se incheie pentru bunurile noastre, ci pentru faptele pe care le-am putea face si ar dauna celor de langa noi. Asigurarea nu ma va despagubi niciodata pe mine ca asigurat, ci pe un tert", a precizat Delia TRAISTARU.

"O astfel de asigurare acopera daunele materiale, vatamarile corporale si cheltuielile de judecata, care pot sa fie ale asiguratului pentru procesele de dezdaunare si procesele de judecata intentate de tertul pagubit, care incearca sa-si recupereze prejudiciul creat de asiguratul nostru", a adaugat Delia TRAISTARU.

Asigurarile de raspundere civila pentru persoanele fizice pot fi asigurari fata de terti, care poate sa fie pentru o persoana sau pentru o familie, precizeaza reprezentanta DAW Management. "Pot acoperi riscurile pe care o persoana, familia sau un animal de companie pot prejudicia vecini, oameni de pe strada cu care intra in contact sau orice alta persoana. De asemenea, exista raspunderile pentru profesiile liberale, raspunderea medicilor pentru malpraxis, cea a expertilor, tehnicienilor, avocatilor, notarilor sau auditorilor, autitorilor IT si toate profesiile noi aparute pe piata", a spus Delia TRAISTARU.

Oficialul DAW Management a explicat cum functioneaza o astfel de asigurare de raspundere civila, exemplificand cazul unei societati care efectua lucrari de recompartimentare intr-o cladire de birouri.

"S-a achizitionat spatiul de catre un alt client si au trebuit sa fie facute lucrari de recompartimentare. In cadrul acestor lucrari, angajatii de acolo, carand pe scari materialele necesare, au avariat usile din sticla unui birou de la etajul inferior. Usile s-au spart, nu au existat daune corporale, ci doar materiale. Asiguratul nostru ne-a sunat sa ne intrebe ce sa faca in aceasta situatie, am rugat persoana pagubita sa faca o notificare pentru a o trimite asiguratorului. Acesta a cerut si declaratia muncitorilor, iar ulterior s-a facut un deviz estimativ si clientul pagubit a primit contravaloarea reparatiei", a adaugat Delia TRAISTARU.

Mai multe declaratii gasiti in video-ul atasat, transmis live din timpul emisiunii. Nu uitati ca emisiunea este transmisa de RFI Romania in fiecare marti de la ora 17:30 si sambata de la ora 10:10.

Emisiunea "Ora de risc" este realizata de catre revista PRIMM - Asigurari & Pensii, cu sprijinul portalului 1asig.ro. Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".