1asig.ro
1asig.ro
VIDEO:  Asigurarile auto si ...

VIDEO: Asigurarile auto si campania FII TREAZ LA VOLAN!

5 min. / 1.540 cuvinte

Despre riscurile din trafic, campania FII TREAZ LA VOLAN!, utilitatea asigurarilor auto - RCA si CASCO - si decontarea directa au discutat Oana RADU, PR Director, APPA (Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor), Andreea RADU, Redactor Sef, Publicatiile XPRIMM, si moderatorul Sergiu COSTACHE in cadrul emisiunii Ora de Risc by XPRIMM, la RFI Romania.

PROMO


Campania nationala de siguranta si de preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN! a ajuns la editia a 6-a, fiind organizata in fiecare an, incepand din 2016, de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, cu sprijinul celor mai importante asociatii si companii de asigurari si de brokeraj si din domenii conexe.


Oana RADU a vorbit despre primele cinci editii ale campaniei: "In mod traditional campania FII TREAZ LA VOLAN incepe in luna iulie si se termina la finalul lunii septembrie, asta fiind doar ca o perioada oficiala de desfasurare a campaniei, in mediul online ea are loc tot timpul anului. Mesajele de siguranta rutiera nu inceteaza niciodata si nici nu e cazul, e nevoie de ele mereu. De-a lungul celor cinci ani pana acum, campania a tot evoluat, a crescut foarte mult organic si din punct de vedere al sustinatorilor ei si al partenerilor si al mesajelor transmise. De la o editie la alta am incercat sa ne adresam unor categorii cat mai diverse de participanti la trafic, am inceput cu soferii, ne-am dezvoltat, apoi ne-am adresat motociclistilor si biciclistilor, utilizatorilor de trotinete, pietonilor, care au un loc foarte important acolo si ma gandesc acum la pietoni in mod special, pentru ca la scoala, vorbim despre cei mici, care au in acest moment statut de pietoni. In acest moment suntem la cea de a a sasea editie; la finalul lunii ne pregatim de un bilant pentru aceasta editie, dar mai avem inca multe actiuni in desfasurare, sigur ca mai avem multe de comunicat pana la finalul sau".

Editia din acest an are ca tema principala obiceiurile periculoase din trafic, in special acele gesturi care par "mici", dar care pot creste semnificativ riscul de accident rutier, precum nesemnalizarea, oprirea masinii in locuri nepermise, folosirea necorespunzatoare a luminilor, depasirea vitezei legale sau recomandate si nu numai.

"Ce vrem sa subliniem prin editia din anul acesta este ca lucrurile marunte conteaza. Sigur, e important sa respecti respecti legislatia, dar si lucrurile astea marunte care tin de fiecare dintre noi sunt foarte importante. Nu scrie nicaieri ca nu ai voie sa mananci un sendvis la volan, dar stii si tu ca daca il mananci ai sanse sa faci vreo prostie. Asa ca, dupa numeroase editii in care am abordat teme precum consumul de alcool, oboseala la volan si asa mai departe, ceea ce inseamna sa fii civilizat in trafic, acum vorbim despre lucrurile astea marunte care ne influenteaza si speram ca nu ne afecteaza, ci doar ne influenteaza zi de zi", a precizat Oana RADU.

Toate aceste greseli din trafic duc de multe ori la accidente, ceea ce se vede si in cresterea daunalitatii pe asigurarile auto.

"Daunele pe asigurarile auto - RCA si CASCO - au crescut considerabil. In primul trimestru din acest an, rata combinata a daunei pe aceste doua segmente este in crestere si in ambele cazuri depaseste 120%. Pe RCA, dauna depaseste 125%, mai mare putin decat pe CASCO, unde este peste 122%. In cifre absolute, indemnizatiile brute platite pe segmentul CASCO au depasit 500 de milioane de lei in primul trimestru din acest an, cu o majorare de 1,8%, in timp ce pe RCA cresterea este mai mare, de 6,4%, ajungand la peste 906 milioane de lei", a explicat Andreea RADU.

Oana RADU a precizat si cateva dintre concluziile din acest moment ale campaniei: "De la inceputul campaniei din acest an si pana la finalul saptamanii trecute am avut 60 de postari dedicate sigurantei rutiere, vazute de peste 2,5 milioane de romani, generand aproape 100.000 de interactiuni. Avem si un clip video al campaniei, un prim clip, o sa mai urmeze si altele, iar acest video pune accent pe obiceiurile proaste in trafic si se apropie de 230.000 de vizualizari, ce poate fi gasit pe pagina noastra de Facebook si pe YouTube, pe canalul XPRIMM. Ca in fiecare an, am distribuit celor interesati stickere pentru masini cu mesajul Fii Treaz la Volan. Avem mii de stickere distribuite in toata tara, deja nu mai este un lucru ciudat sa gasim in trafic o masina cu sticker Treaz la Volan si asta ne bucura foarte tare. Avem brosura campaniei de anul acesta in format digital si in format printat. Ea a ajuns deja la 2500 de scoli de soferi si instructori auto in format digital si 150 de scoli vor primi si pachete la solicitarea lor, pachete cu brosura tiparita, ca sa le distribuie elevilor lor. Spotul radio la campaniei se aude in continuare pe RFI, care este partener al campaniei inca din primul sau an. Daca va uitati sa pagina de Facebook a campaniei Treaz la Volan, veti vedea ca avem acolo si un sondaj in derulare privind obiceiurile din trafic ale soferilor romani si avem deja in primele zile de derulare peste 5000 de participanti la sondaj si estimam ca vom ajunge departe, fiecare sondaj a avut mare succes".

Mai multe declaratii puteti urmari in video-ul de mai sus!

Va invitam sa nu pierdeti niciuna dintre editiile emisiunii "Ora de Risc", difuzata in fiecare marti, de la 17.30, si sambata, de la ora 10.10, la RFI Romania. Ea poate fi ascultata LIVE pe www.rfi.ro sau pe undele RFI: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm. Emisiunea poate fi ascultata si in format podcast (cautati RFI Romania / Ora de risc).

Emisiunea "Ora de risc" este o emisiune despre si pentru clientiipietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Indragita emisiune a debutat in urma cu peste 9 ani, fiind realizata de XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM.

Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

Totodata, pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!

 

1.302 accesari