1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Antreprenor in Asigurari, ...

VIDEO: Antreprenor in Asigurari, cu Gheorghe GRAD - RENOMIA SRBA

Ce pot face brokerii pentru clientii lor, care sunt cele mai importante valori ale unui antreprenor, cat de mult cantareste umorul, care este relatia cu tinerii antreprenori, cum sa te adaptezi la schimbarile din comportamentul consumatorilor - toate acestea, dar si altele, au fost abordate in cea mai recenta editie a emisiunii Antreprenor in Asigurari - o emisiune cu si despre antreprenori si intraprenori -, care l-a avut ca invitat pe Gheorghe GRAD, Country Manager, RENOMIA SRBA Insurance Broker.

Dupa aproape 30 de ani de activitate in industria de profil, Gheorghe GRAD poate spune, printre altele, ca "grija fata de clienti incepe in ziua in care imi doresc sa imi devina client si se termina in ziua in care ceea ce ne leaga profesional a incetat sa mai aiba vreo interferenta", dar poate sa spuna, pe scurt, si ce poate face un broker pentru clientii sai.

"Cred ca, inainte de toate, trebuie sa plecam de la cadrul juridic in care ne desfasuram activitatea si care ne limiteaza competentele si atributiile in derularea activitatii noastre profesionale - sa stim foarte exact ce putem face si ce nu putem face. Trebuie sa fim foarte corecti cu clientul in privinta a ceea ce noi stim mai bine decat el despre siguranta, stabilitate, perspectiva de viitor, a diverselor solutii pe care le oferim. Si, acolo unde avem si noi rezerve sau nu avem certitudini suficiente despre faptul ca ar fi OK, sa il avertizam asupra acestor posibile amenintari pe termen mediu si lung, mai ales in contractele de foarte lunga durata. Daca ii prezinti doar jumatatea pozitiva a solutiei de care el are nevoie, este dezinformare", explica Gheorghe GRAD.

Country Manager al RENOMIA SRBA, Gheorghe GRAD a devenit antreprenor in 1994 si spune ca, pentru a deveni antreprenor e nevoie de un mix de elemente. "Cred ca numitorul comun pentru care oamenii devin antreprenori este ideea de bani, ideea de bunastare, ideea de independenta - combinata cu o doza de curaj, un pic de inconstienta, un spirit de aventura, un mix din toatae aceste lucruri -, dar cred ca mirajul banilor este cel care domina. Nu este neaparat cazul meu, dar conceptual. Crezi ca poti sa faci mai mult, ori acest "mai mult" se masoara in ce produci pe unitatea de timp. Da, pentru mine, era o oportunitate de business in 1994, cand am intrat eu in asigurari. Am vazut ceva ce putea sa mearga si sa dainuie si nu regret nicio clipa ca am facut asta."

Pentru Gheorghe GRAD, cele mai importante trei valori scot in evidenta lucruri cat se poate de simple - sa iti respecti cuvantul dat, sa iti cunosti limitele de competenta, cand si daca apar, si, nu in ultimul rand, sa ai cei sapte ani de acasa.

"Prima valoare pe care eu o am si oamenii care se afla in jurul meu trebuie sa o aibe este aceea de putere a cuvantului. Noi trebuie sa facem intotdeauna ceea ce am spus ca vom face si niciodata nu trebuie sa asteptam sa ne verifice cineva daca am facut ce ne-am angajat ca vom face. Acest tip de greseala se poate face cu mine o singura data. Sunt pentru flexibilitate, dar nu la acest capitol. Trebuie sa fim foarte exacti la acest capitol, pentru ca asta inseamna a respecta, a avea cuvant. Pentru mine, este vital. Asta inseamna incredere. Eu nu pot sa am incredere in tine daca noi stabilim ca, maine, la ora 2:00, tu vei face ceva si descopar, poimaine, la ora 3:00, ca nici nu ai facut si nici nu ai venit sa spui ca nu vei face, pentru ca a intervenit ceva. Apoi, sa iti cunosti limitele de competenta, sa ai curajul de a indrazni sa faci mai mult decat poti, sa te dezvolti personal, dar, atunci cand nu stii si nu poti, sa nu comiti greseli. Sa intelegi ca ai ajuns la o bariera in care nu ai certitudine. La mine, usa este deschisa absolut non-stop pe orice forma de canal de comunicare. Si, daca iti spun asta, profita de acest lucru si asigura-te ca este OK. Nu in cele din urma, ar fi omenia relationala in colectivitate. Toata lumea trebuie sa respecte pe toata lumea. Toata lumea trebuie sa inteleaga ca locul de munca este locul in care ne petrecem cea mai mare perioada activa a vietii. Trebuie sa facem din el un loc placut si, pentru asta, fiecare trebuie sa isi aduca contributia. Spunand "te rog", "multumesc", "buna ziua" - gesturi marunte, simple, firesti, care au legatura directa cu cei sapte ani de acasa", explica Gheorghe GRAD.

Nu putine sunt vocile care, cu ingrijorare, spun ca ziua de maine ar putea aduce mai putini oameni in asigurari. Cu toate acestea, Gheorghe GRAD sustine ca industria de profil nu va ramane niciodata fara angajati si, mai mult, ca e nevoie de o alta abordare.

"Nu ne putem imagina ca o sa ramana clientul neasigurat, pentru ca agentii de asigurari sunt batrani. Trebuie sa intelegem modul in care se transforma comportamentul consumatorului si noi sa ne adaptam comunicarea si solutiile pe care le oferim acestuia, astfel incat el sa le poata cumpara asa cum doreste el, mai putin cum ne place noua sa o facem. E adevarat ca tinerii nu se indreapta predominant spre aceasta industrie. Ideea de a vinde ca sa castigi bani nu este in apetitul tinerei generatii, care prefera alte forme de sarcini pe care sa le faca pentru a fi remunerate, nu aceea de a bate din usa, in usa ca sa vanda, insa industria aceasta nu va ramane niciodata fara angajati. Trebuie sa dam zoom out, sa iesim un pic din vederea marunta ca nu putem angaja oameni, sa nu ne ingrijoram ca, daca se pensioneaza unul sau altul, nu stim ce ne facem. Piata nu este biroul nostru cu cinci oameni, piata este altceva", mai puncteaza Gheorghe GRAD - Country Manager, Renomia SRBA.

Mai multe declaratii, in video-ul de mai sus.

Pentru a fi la curent cu toate dezbaterile si interviurile marca XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube XPRIMM (click si pe clopotel, pentru a primi notificari cand apare ceva nou).