1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Antreprenor in Asigurari, ...

VIDEO: Antreprenor in Asigurari, cu Dragos MIRCEA - INTERBUG Insurance Broker

Antreprenor in Asigurari - o emisiune cu si despre antreprenori si intraprenori -, a adus in centrul atentiei un alt nume care a cunoscut succesul: Dragos MIRCEA - Director General, INTERBUG Insurance Broker. Alaturi de el, ca de obicei, moderatorul Sergiu COSTACHE. Cei doi au abordat mai multe subiecte, inclusiv leadership, atitudine, asteptari, cariera.

Asa cum el insusi spune, Dragos MIRCEA are o experienta de peste 20 de ani in industria de asigurari si, in timp, a ajuns de la un simplu agent de asigurari, asa cum a debutat in industrie, la Director General, invatand din fiecare experienta pe care a trait-o. Acum, la randul sau, invata alti oameni sa paseasca pe calea succesului.

"Activez in domeniul asigurarilor din 1999. A fost o decizie de moment, am acceptat sa lucrez la un prieten, ca agent de asigurare, undeva in anul 2000. Am luat-o, practic, de jos. E adevarat, financiar nu aveam neaparat o problema urgenta, dar mi-am dorit sa evoluez intr-un mediu care consideram eu ca este de viitor si am vrut sa vad lucrurile cum se misca de la firul ierbii. Succesul nu a aparut chiar imediat, a fost o perioada destul de lunga pana am reusit sa invat, sa ma familiarizez cu tot ce inseamna partea aceasta de arhitectura in business-ul de asigurari. Dupa care, evident ca au inceput sa se arate si primele roade, am inceput sa capat experienta si, in primul rand, am inceput sa capat curaj, sa imi dau seama ca e o activitate productiva din punct de vedere financiar, dar, mai mult de atat, mi-am dat seama ca pot sa ajut comunitatea, pot sa imi ajut prietenii si ca e nevoie de aceasta centura de siguranta. Cred ca sunt printre putinii brokeri care au inceput ca agenti de asigurari, au luat-o de jos, au crescut, s-au dezvoltat, au adus oameni. Eu nu am adus niciodata langa mine oameni din asigurari, am adus oameni din afara sistemului, i-am scolit, i-am pastorit, i-am ajutat sa intre in acest domeniu, asa cum am putut eu. Nu am fost, poate, nici cel mai bun ghid, nu am fost, poate, nici cel mai bun mentor pentru ei, dar am incercat sa le arat modul meu de a gandi si sa le imprim modul meu de lucru", spune Dragos MIRCEA.

Experienta castigata de-a lungul timpului l-a ajutat sa isi formeze o imagine mai buna inclusiv asupra a ceea ce cauta la o persoana care vrea sa lucreze in aceasta industrie. Iar caracterul si capacitatea de a iesi din zona de confort sunt doua aspecte extrem de importante.

"Ma intereseaza, in primul rand, caracterul. Apoi, ma intereseaza ca persoana respectiva sa aiba curaj, sa aiba capacitatea de a-si asuma anumite fapte, pentru ca, in timp, am descoperit ca multi dintre noi au o problema legata de asumare si, aici, cred ca nu trebuie sa dau exemple, pentru ca toti le vedem, toata lumea incearca sa paseze vina, sa nu recunoasca vina. Eu apreciez foarte mult oamenii care ies din starea lor de confort, ies din aceste tipare si reusesc sa arate ca au curaj si ca vor sa se implice si sa mearga mai departe, sa se perfectioneze in domeniul in care considera ei de cuviinta."

In urma cu doua decenii, a fost, la randul sau, debutant in industria de profil. Astazi, insa, e in continuare aici si stie ca, odata ce te-ai indragostit de asigurari, e foarte probabil ca aceasta atractie sa ramana la fel de puternica si in continuare.

"Din punctul meu de vedere, odata ce intri in acest domeniu, te cucereste din punct de vedere al complexitatii, al diversitatii, e ca matematica, ca sahul, nu se termina niciodata, descoperi mereu lucruri noi, nu ai cum sa te plictisesti. Este un domeniu fantastic, un domeniu incredibil de vast. Faptul ca mereu ai noi provocari te face sa iti doresti sa continui si iti da forta sa continui in acelasi ritm. Un lucru la fel de important este faptul ca asigurarile sunt despre comunitate, despre oameni, despre faptul ca, treptat, te gandesti ca ai si tu un rol in a ajuta oamenii", subliniaza Dragos MIRCEA.

Mai multe declaratii, in video-ul de mai sus. 

Pentru a fi la curent cu toate emisiunile, dezbaterile si interviurile marca XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube XPRIMM (click si pe clopotel, pentru a primi notificari cand apare ceva nou).