1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

VIDEO: Anita NITULESCU: Ma astept ca 2015 sa fie un an de crestere pentru piata asigurarilor

[video|12577]"Ma astept ca 2015 sa fie un an de crestere pentru piata asigurarilor, deoarece am avut cativa ani de evolutie a Produsului Intern Brut si s-a observat ca asigurarile nu se dezvolta an pe an cu PIB-ul, ci la o diferenta de cativa ani. Ma astept ca oamenii sa aloce un buget si pentru asigurari", a declarat Anita NITULESCU, Director General, EUROLIFE ERB Asigurari de Viata, prezenta in cadrul emisiunii "Ora de risc" difuzata de Radio RFI.

"Piata asigurarilor este una imatura in Romania daca ne uitam la structura ei - 80% din piata este reprezentata de asigurarile generale si dintre acestea, cea mai mare parte este detinuta de politele auto, ceea ce ne demonstreaza ca romanul inca nu are constiinta asigurarii. El nu se uita la risc si incheie acele polite pe care este obligat sa le aiba. Iar asigurarile de viata au o pondere mica in piata", a spus Anita NITULESCU.

Care sunt motivele acestei diferente? "Este vorba, in principal, de cultura romanului sau lipsa de educatie pentru ceea ce inseamna asigurarea de viata, ce acopera ea ca risc si ce sanse iti da de economisire. La acestea se adauga si cadrul fiscal - in toate tarile dezvoltate asigurarile de viata sunt foarte mult ajutate din punct de vedere fiscal", a explicat oficialul EUROLIFE ERB Asigurari de Viata.

"Ca sa putem sa dezvoltam sistemul, parerea mea este ca trebuie sa mergem in scoli si noi chiar ne propunem sa facem acest lucru, sa explicam elevilor ce inseamna o asigurare, riscurile cu care ne confruntam zi de zi, mecanismul asigurarii si felul in care ele ne pot ajuta in anumite momente ale vietii. In felul acesta cred ca putem sa construim spre a creste asigurarile de viata", a adaugat ea.

Anita NITULESCU a precizat ca, "in Romania perceptia asupra asigurarilor nu este una favorabila din punctul de vedere al increderii si este un punct pe care noi, asiguratorii, trebuie sa-l avem in vedere si sa ne uitam la client cu foarte mare atentie si sa-i explicam cu foarte mare transparenta clauzele din contract si excluderile".

Ea a mai spus ca un prim pas din partea autoritatilor in vederea cresterii pietei de asigurari de viata a fost facut prin majorarea deductibilitatii pentru asigurarile de sanatate. "Se doreste extinderea acestei deductibilitati si la asigurarile de viata, cele incheiate pe minim 10 ani si acesta va fi un pas important care va duce la dezvoltarea pietei".

Eurolife ERB Asigurari de Viata anunta ca a incheiat primul trimestru al anului 2015 cu o crestere de 17% a volumului de prime brute subscrise, aproximativ 6 milioane de lei, si un avans al profitului de 6% fata de aceeasi perioada a anului 2014, la circa 1 milion de lei.