1asig.ro
1asig.ro

VIDEO: 3.500-4.000 de euro - pretul mediu anual pentru asigurarea completa a unei afaceri din domeniul HoReCa

5 min. / 1.540 cuvinte
Incendiul din 30 octombrie, de la clubul Colectiv, a readus in atentia proprietarilor de localuri (cluburi, restaurante, etc.) si problema asigurarilor - property si de raspundere civila. Cu un pret mediu de 3.500 - 4.000 de euro pe an, un antreprenor in acest domeniu isi poate asigura atat cladirea si bunurile, cat raspunderea civila. Mai multe detalii au fost oferite in cadrul celei mai noi editii a XPRIMM Time for Business de catre Iulia NICOLA, Manager Departament Subscriere, Gothaer Asigurari Reasigurari.

In Romania nu exista obligativitate pentru incheierea unor asigurari de raspundere civila pentru acest domeniu.

"O inspectie de risc poate identifica elemente care pot conduce la un incendiu. Asadar, daca exista o colaborare intre cel care isi desfasoara activitatea intr-o astfel de locatie si reprezentantii asiguratorului care efectueaza inspectia, se poate ajunge la o lista de recomandari pentru diminuarea si evitarea riscului de producere a unor astfel de evenimente", a declarat Iulia NICOLA.

"De asemenea, de la caz la caz, asigurarea se poate incheia cu excluderea acoperirii riscului de incendiu (daca sunt descoperite anumite neregularitati) sau cu stabilirea unei fransize mai mari si a unui plan de masuri cu termen. Daca acestea nu sunt indeplinite, se anuleaza polita sau acoperirea riscului", a completat aceasta..

Exista in piata si polite dedicate acestui sector de activitate, una dintre acestea fiind chiar IMMens de la Gothaer, care acopera mai multe aspecte - atat property (incendiu, dezastre naturale, cutremur, inundatii, dar si furt, vandalism si pagubele care pot fi produse de avariera accidentala a unei conducte), cat si raspunderi civile, inclusiv accidente provocate angajatilor sau pierderea de profit ca urmare a intreruperii activitati. Pretul mediu pentru un asemenea produs, in functie de nivelul de risc asigurat, se situeaza intre 3.500 si 4.500 de euro.

2.564 accesari