1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Utku OGRENDIL, CEO-ul PROVUS Group: Asigurarile sunt deja un segment important din comertul electronic

Asigurarile "sunt deja un segment important" din comertul electronic, apreciaza Utku OGRENDIL, CEO-ul PROVUS Group, acest lucru fiind intarit de existenta unui numar ridicat de portaluri ce comercializeaza produse de asigurare si care pun accent tot mai mare pe platile online.

"Site-uri online de profil, disponibile in acest moment, au inceput din ce in ce mai mult sa implementeze plata online cu card bancar. Exista site-uri care accepta plata online cu card bancar de 3-4 ani si acolo traficul este mare si in crestere", a subliniat Utku OGRENDIL, intr-un interviu pentru 1asig.ro.

Per ansamblu, comertul electronic din Romania este in continua dezvoltare, cu un numar de tranzactii in crestere. Inca din 2004, cand a fost efectuata prima plata online cu un card bancar, comertul online a crescut constant, cu cel putin 15% anual, indiferent de situatia economica. "Calitatea produselor si serviciilor ofertate online a crescut si ea simtitor in ultimii ani, ceea ce a condus la o crestere a increderii in acest mod de comanda si de plata. Se utilizeaza inca destul de mult plata la livrare sau prin ordin de plata, ceea ce inseamna, insa, ca exista un mare potential de crestere", a explicat Utku OGRENDIL.

In prezent, cele mai frecvente plati online au ca scop achitarea facturilor de telefonie fixa sau mobila, energie electrica, gaze naturale sau internet. "Pe locul imediat urmator se afla electronicele, turismul, hainele, asigurarile, taxele si impozitele locale", este de parere CEO-ul PROVUS Group.

De asemenea, increderea in platile online a crescut foarte mult. "Clientii au devenit mai educati din punct de vedere al platilor online, mai increzatori si mai comozi. Acest lucru reiese atat din numarul de tranzactii cu carduri efectuate online, cat si din numarul de carduri inrolate si activate in serviciul de securitate 3Dsecure", a explicat Utku OGRENDIL.

Asadar, printre serviciile care vizeaza si vanzarile de asigurari, PROVUS a enumerat plata online in rate si plata recurenta. Plata online in rate se adreseaza cazurilor in care se percep rate egale fara dobanda. Comerciantul primeste toata suma la momentul tranzactiei, dar clientului i se retine suma in timp, in transe egale, fara dobanda. Platile recurente reprezinta posibilitatea de a plati un serviciu in mai multe transe (trimestriale, de exemplu), plata efectuandu-se automat, fara niciun efort din partea clientului.

"Avem si alte solutii in lucru, printre care cele mobile de plata online, despre care sper sa putem vorbi in curand. Cautam mereu idei care sa ajute si sa usureze procesul de plata online cu card bancar", a incheiat Utku OGRENDIL.

Interviul integral cu Utku OGRENDIL il veti putea citi in urmatorul numar al buletinului informativ XPRIMM Info.