1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

UniCredit semneaza doua parteneriate strategice de bancassurance cu ALLIANZ si GENERALI

UniCredit anunta ca a semnat doua acorduri exclusive de parteneriat strategic cu ALLIANZ si GENERALI pentru distribuirea produselor de asigurari pentru persoane fizice si IMM-uri din Europa Centrala si de Est (CEE) - Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Romania, Serbia, Slovacia si Slovenia.

Parteneriatele pe termen lung, care combina reteaua puternica de afaceri a UniCredit in regiune cu expertiza profunda in materie de asigurari a partenerilor, vor fi implementate treptat, in conformitate cu toate reglementarile locale, in a doua jumatate a anului 2018, fiind axate in principal pe asigurarile de viata si asigurari generale in cazul ALLIANZ si pe produsele de tip CPI (Asigurari de protectie a creditului) in cazul GENERALI.

Parteneriatele vor consolida activitatile curente ale UniCredit in domeniul bancassurance in Europa Centrala si de Est. In plus, se asteapta ca acestea sa genereze sinergii datorita unei strategii comerciale consolidate si unice, oferind o gama larga de produse pentru clientii UniCredit intr-o regiune cu potential de crestere puternic, se arata in comunicatul transmis de banca.

"Aceste parteneriate vor aduce un plus ofertei noastre prin gama completa de produse de asigurare, precum si prin serviciile exceptionale pentru clientii nostri persoane fizice si IMM-uri, capitalizand astfel pozitia noastra de lider in regiune si beneficiind de notorietatea brandurilor ALLIANZ si GENERALI", a comentat Carlo VIVALDI, seful diviziei CEE din UniCredit.

"Clientii UniCredit vor beneficia de expertiza noastra extinsa pe fondul cresterii cererii pentru asigurari de viata, sanatate, proprietate si accidente in Europa Centrala si de Est. Acum putem proteja acesti clienti in momentele cheie ale vietii lor", a declarat Petros PAPANIKOLAOU, Regional CEO pentru Europa Centrala si de Est al ALLIANZ SE. "UniCredit si ALLIANZ impartasesc angajamentul de a continua sa creasca in Europa Centrala si de Est. Suntem multumiti de faptul ca UniCredit a ales ALLIANZ ca fiind cel mai bun furnizor de solutii pentru clientii sai, iar noi privim acest parteneriat ca o confirmare a strategiei noastre de succes in Europa Centrala si de Est ", a adaugat el.

Luciano CIRINA, CEE & Russia Regional Officer si CEO al GENERALI CEE, a declarat: "In regiunea noastra, mai mult de 12,5 milioane de clienti se bazeaza pe puterea si sprijinul GENERALI in diverse faze ale vietii lor atunci cand au nevoie de un partener de asigurare de incredere. Suntem pionierii acestei piete si unul dintre cei mai mari asiguratori din aceasta regiune si suntem mandri sa sprijinim clientii UniCredit cu solutii de asigurare foarte speciale si deja confirmate."

UniCredit si-a modernizat recent activitatea de asigurari bancare in Europa Centrala si de Est prin crearea CEE Bancassurance Business Area pentru Europa Centrala si de Est, condusa de Arcangelo M. VASSALLO, care raporteaza direct lui Carlo VIVALDI, Sef al diviziei CEE.

Pentru UniCredit, au actionat in calitate de consilieri financiari UniCredit CEE Corporate Finance Advisory si KPMG Corporate Finance, in timp ce Molinari e Associati si Schoenherr au oferit consultanta juridica.

Europa Centrala si de Est reprezinta o piata importanta de crestere pentru industria asigurarilor. Ratele de penetrare din aceasta Regiune sunt cu mult sub cele din Europa de Vest. Segmentul Bancassurance reprezinta un important canal de distributie care poate ajuta la atenuarea acestor diferente in urmatorii ani.

UniCredit este un Grup Pan-European puternic, cu un model simplu de banca comerciala si un sistem integrat de Banca Corporate si de Investitii, care pune la dispozitia a 25 milioane de clienti o retea unica in Vestul, Centrul si Estul Europei. UniCredit ofera expertiza locala si internationala si isi sustine clientii la nivel global, oferindu-le acces de neegalat la banci de top in cele 14 piete principale si in alte 19 tari la nivel global. Reteaua europeana a UniCredit include Italia, Germania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Romania, Rusia, Slovacia, Slovenia, Serbia si Turcia.

Grupul ALLIANZ este unul dintre liderii mondiali in domeniul asigurarilor si administrarii activelor, cu peste 88 de milioane de clienti de retail si corporate. Clientii ALLIANZ beneficiaza de o gama larga de servicii de asigurari personale si corporate, de la asigurari de proprietate, asigurari de viata si asigurari de sanatate, pana la servicii de asistenta pentru asigurarea creditelor si asigurarea globala a afacerilor. ALLIANZ este unul dintre cei mai mari investitori din lume, gestionand peste 650 de miliarde de euro in numele clientilor sai de asigurari, in timp ce administratorii de active ALLIANZ Global Investors si PIMCO gestioneaza active in valoare de inca 1,4 trilioane de euro de pentru terte entitati. In 2017, peste 140.000 de angajati din peste 70 de tari au inregistrat venituri totale de 126 miliarde de euro si un profit operational de 11 miliarde de euro pentru Grup.

Europa Centrala si de Est este o piata strategica importanta si atractiva pentru ALLIANZ, cu un potential de crestere sustenabil si profitabil. Astazi, ALLIANZ activeaza pe zece piete din Europa Centrala si de Est, acoperind Austria, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Romania, Rusia, Slovacia si Ucraina1. ALLIANZ serveste nevoilor a peste 8 milioane de clienti din Regiune, oferind o gama completa de produse in asigurari generale, asigurari de viata si de sanatate si solutii de gestionare a pensiilor si a activelor.

ALLIANZ-TIRIAC Asigurari este unul dintre cei mai mai jucatori din piata romaneasca, inregistrand la finalul anului 2017, la nivel agregat (asigurari generale si asigurari de viata & sanatate), venituri de peste 1,2 miliarde de lei, similare cu cele inregistrate la finalul anului 2016. Profitul operational consolidat din activitatea de asigurari a crescut la finalul anului trecut, cu peste 40 de milioane lei, ajungand la mai mult de 130 milioane de lei.

GENERALI este un grup italian independent, cu o prezenta internationala puternica. Infiintat in 1831, se numara printre cei mai mari asiguratori din lume si este prezent in peste 60 de tari, cu un venit total din prime de asigurare de peste 68 de miliarde de euro in 2017. Cu peste 71.000 de angajati in lume si 57 milioane de clienti, Grupul detine o pozitie de lider in Europa de Vest si are o prezenta din ce in ce mai semnificativa pe pietele din Europa Centrala si de Est si din Asia.

In Austria, Europa Centrala si de Est si Rusia, Grupul isi desfasoara activitatea, prin intermediul biroului regional Austria, CEE si Rusia (cu sediul in Praga), in 12 tari - Austria, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Muntenegru, Polonia, Romania, Slovacia si Slovenia - fiind unul dintre primii trei asiguratori din regiune. Grupul este un lider de necontestat in regiune in ceea ce priveste profitabilitatea, cu un raport combinat printre cele mai bune din acest sector. In 2017, veniturile din prime de asigurare au ajuns la 6,2 miliarde de euro. GENERALI serveste nevoile a peste 12,5 milioane de clienti din regiune.