1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Ungaria: CIG Pannonia a anuntat fuziunea subsidiarelor MKB recent achizitionate

Asiguratorul maghiar CIG Pannonia a anuntat fuzionarea fostelor companii detinute de MKB, achizitionate de CIG la finalul anului 2016.

Amintim faptul ca CIG Pannonia First Hungarian General Insurance a achizitionat 98,98% din MKB General Insurance (redenumita ulterior Pannonia General Insurance), in vreme ce CIG Pannonia Life Insurance a cumparat 98,97% din MKB Life Insurance (redenumita ulterior in Pannonia Life Insurance) de la Versicherungskammer Bayern - actionarul majoritar al asiguratorilor MKB.

Reprezentantii CIG au declara ca MKB nu intentioneaza sa-si mentina participatiile minoritare in companii, urmand a primi contravaloarea pachetului ramas de actiuni.

Informatiile care au circulat in presa locala estimau valoarea tranzactiei la circa 1 miliard forinti, cu mult sub valoarea de piata, intrucat la data tranzactiei, activele companiilor de asigurare MKB totalizau 3,4 miliarde forinti.

Asiguratorul maghiar CIG a fost infiintat in octombrie 2007 la Budapesta. La nivel regional, compania maghiara a intrat pe pietele din Romania (mai 2009) si Slovacia (septembrie 2010).

Potrivit datelor MABISZ - Asociatia Asiguratorilor din Ungaria, CIG Pannonia Life Insurance a raportat, anul trecut, subscrieri de circa 43,5 milioane euro (locul 12 din 18 in topul asiguratorilor life din Ungaria, cota de piata de 3%), in vreme ce CIG Pannonia General Insurance - 19 milioane euro (locul 14 din 23, cota de piata de 1,3%).

De cealalta parte, MKB Life Insurance a raportat PBS de circa 13 milioane euro (locul 17 in topul asiguratorilor life, cota de piata de 0,9%), in vreme ce MKB General Insurance - 21,6 milioane euro (locul 13, cota de piata de 1,4%).