1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Un sondaj dezvaluie cum si-ar petrece soferii timpul intr-o masina autonoma

Soferii din SUA petrec, in medie, 52 de minute in masina in drumul spre serviciu, iar cei din Germania, si Marea Britanie, aproape 50 de minute, in timp ce conducatorii auto din Spania pierd mai mult de o ora in masina, in drum spre birou. Cum si-ar umple ei acest interval de timp daca, in loc sa conduca, ar merge cu o masina autonoma?

Un sondaj realizat de firma de cercetare Ipsos, la care au participat 130.000 de soferi din noua tari (din Asia, America de Nord si Europa), a aratat cum si-ar petrece acestia drumul de o ora spre birou, daca s-ar afla intr-o masina complet autonoma.

Conform rezultatelor, de departe cea mai mare perioada de timp (22 de minute in America de Nord si Europa, 16 minute in Asia) ar fi in continuare dedicata urmaririi a ceea ce se intampla pe sosea si in trafic.

A doua cea mai populara activitate este reprezentata de comunicarile personale - apeluri telefonice si e-mail-uri catre familie si prieteni - respondentii din Asia fiind dispusi sa dedice 15 minute acestei activitati, cei din America de Nord, 14 minute, iar cei din Europa, 17 minute.

Surprinzator, dormitul nu s-a numarat printre alegerile soferilor: participantii din America de Nord ar dedica 6 minute somnului, europenii, 5 minute, iar asiaticii, 10 minute.

De asemenea, respondentii nu si-au indicat dorinta de a profita de ora libera pentru a mai lucra: acestia ar dedica doar 5 minute activitatilor de birou, precum trimiterea de e-mail-uri sau convorbiri telefonice.