1asig.ro
1asig.ro

Un nou "recrut" pentru politia din Noua Zeelanda: "ofiterul" Inteligenta Artificiala

5 min. / 1.540 cuvinte
Problemele moderne necesita solutii moderne, asa ca politia din Noua Zeelanda a anuntat, recent, ca se va baza pe serviciile unui nou "recrut" - un politist digital inzestrat cu Inteligenta Artificiala, arata Xinhua. Faceti cunostinta cu Ella sau, cum o prezinta politia din Noua Zeelanda, "o persoana digitala alimentata de Inteligenta Artificiala, care foloseste animatia in timp real pentru a imita interactiuni fata in fata".

PROMO


Ella, prescurtarea pentru Electronic Lifelike Assistant, este, conform sursei citate, parte integranta a doua noi chioscuri digitale interactive, acestea fiind proiectate de catre politia din Noua Zeelanda pentru a ajuta la reducerea cozilor din sectiile de politie, dar si pentru a oferi publicului un mod de conectare modern cu autoritatile si invers.

Incepand de saptamana viitoare, Ella va fi detasata in holul sediului Politiei Nationale din Noua Zeelanda, printre atributiile sale fiind cele de a asista echipa de Relatii cu publicul, dar si de a vorbi cu cei care trec pragul sediului Politiei Nationale. Printre subiectele pe care Ella le va aborda cu publicul, se numara cele referitoare la numarul de urgenta (105) si cele referitoare la diverse verificari de fond.

Ella (Electronic Lifelike Assistant) nu este, insa, singura surpriza pregatita de politia din Noua Zeelanda, care, in aceeasi zi, a prezentat si Police Connect. Acestea sunt, dupa cum arata Xinhua, puncte de servicii electronice, pe baza de ecran tactil, care pot fi accesate 24 de ore din 24. Police Connect ofera publicului doar servicii de non-urgenta.

In acest context, autoritatile din Noua Zeelanda spun ca Ella si Police Connect arata modul in care politia a ales sa imbratiseze si sa exploreze tehnologiile digitale, cu scopul de a dezvolta servicii de non-urgenta accesibile tuturor locuitorilor din Noua Zeelanda si concepute astfel incat sa fie orientate catre oameni si sa raspunda provocarilor viitorului.

"Putem spune ca, pentru noi, aceasta calatorie e abia la inceput, iar Police Connect, Ella si alte tehnologii digitale moderne prezinta multe oportunitati interesante prin intermediul carora politia poate oferi servicii noi si imbunatatite pentru populatie", puncteaza Mike BUSH - Police Commissioner.

Ella, politistul digital inzestrat cu Inteligenta Artificiala, despre care se vorbeste acum in lumea intreaga, e parte a unui program de dezvoltare a Inteligentei Artificiale, care are un buget de aproximativ 443.000 de dolari. Printre altele, programul presupune tehnologia si serviciile externe necesare pentru dezvoltarea motorului de Inteligenta Artificiala, precum si avatarul persoanei digitale.

542 accesari