1asig.ro
1asig.ro

Un egiptean este acuzat ca si-a ucis cei doi copii pentru a incasa o asigurare de 6 milioane de dolari

5 min. / 1.540 cuvinte
La trei ani dupa ce si-a ucis cei doi copii si a incercat sa isi omoare si sotia, aruncandu-se cu masina de pe o stanca, un barbat a fost arestat de autoritatile americane, fiind acuzat ca a planuit crima pentru a incasa o asigurare de 6 milioane de dolari, echivalentul despagubirii oferite de politele pentru moarte accidentala incheiate cu mai multe companii de asigurari.

PROMO


In aprilie 2015, Ali F. ELMEZAYEN (44 de ani), egiptean emigrat ilegal in SUA, s-a aruncat cu masina de pe o stanca direct in ocean, pentru a incasa cele 6 milioane de dolari aferente asigurarilor de moarte accidentala incheiate anterior. In masina, arata Daily Mail, se mai aflau sotia sa si cei doi copii (in varsta de 8 si, respectiv, 13 ani), ambii fiind diagnosticati cu autism.

Potrivit Daily Mail, care citeaza NBC Los Angeles, copiii nu stiau sa inoate si au murit inecati. Nici sotia nu stia sa inoate, dar aceasta a fost salvata de un pescar care trecea intamplator prin zona si a fost martor la scena ingrozitoare. Companiile de asigurari la care Ali F. ELMEZAYEN incheiase polite sustin ca, in urma mortii celor doi copii, egipteanul a incasat 260.000 de dolari.

Jurnalistii din SUA arata ca Ali F. ELMEZAYEN, care nu avea drept de sedere in SUA, ar fi platit o prima de asigurare in valoare de 6.000 de dolari anual, pentru a mentine active politele de moarte accidentala pe care le incheiase in 2012 si 2013, atat pentru sine, cat si pentru sotie si copii. Cum venitul sau anual era mai mic de 30.000 de dolari, egipteanul ar fi avut acces la resurse financiare suplimentare.

Din cate se pare, Ali F. ELMEZAYEN ar fi contactat si doua companii de asigurari, pentru a se asigura ca acestea nu vor investiga de ce, desi accidentul a avut loc in 2015, cererea de despagubire a fost inaintata abia in 2017. Ali F. ELMEZAYEN mai este acuzat si de furt de identitate, dupa ce si-a asumat identitatea sotiei cand a contactat companiile de asigurari, dar si de alte infractiuni de frauda.

"Aceasta schema este una extrem de atent calculata si bazata pe sange rece, pentru a profita de pe urma deceselor a doi copii nevinovati. Acest presupus comportament socheaza constiinta. Vom folosi absolut toate instrumentele disponibile, pentru a ne asigura ca se va face dreptate", a explicat avocatul american Nick HANNA, citat de presa internationala.

Ali F. ELMEZAYEN a fost arestat, in data de 7 noiembrie, de FBI, fiind acuzat ca a incercat sa fraudeze mai multe companii de asigurari. Egipteanul, care inca nu a fost acuzat de crima, va ramane in spatele gratiilor pana la o sentinta definitiva a instantei. Daca va fi gasit vinovat, Ali F. ELMEZAYEN ar putea primi o pedeapsa de 20 de ani de inchisoare pentru fiecare dintre infractiunile de care e acuzat.

722 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO