1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
UNSICAR are 6 membri noi. MARSH si ...

UNSICAR are 6 membri noi. MARSH si SAFETY au revenit in asociatie

SAFETY Broker, MARSH Romania, AXASIG, CREST Asig, ASKO Assekuranz si MIRA Solution sunt cei mai noi membri UNSICAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari), in urma deciziilor adoptate de Adunarea Generala a Uniunii, care a avut loc in data de 12 decembrie 2019, acestia fiind anuntati si in cadrul Galei anuale.

Numarul membrilor UNSICAR a crescut, astfel, la 82 de companii. Primii trei membri enumerati au readerat, iar ceilalti trei au aderat pentru prima data in asociatie.

"In 2019, UNSICAR a castigat 9 membri noi - 3 au fost votati in Adunarea Generala din 25 aprilie 2019, iar in cadrul ultimei Adunari Generale, din 12 decembrie 2019, ni s-au mai alaturat 6 companii. Vreau sa multumesc, in numele Consiliului Director, tuturor colegilor care sustin demersurile noastre pentru cresterea reprezentativitatii si notorietatii UNSICAR. Este unul dintre punctele importante ale strategiei actualului Consiliu Director si asa cum am anuntat inca de la preluarea mandatului, directiile de actiune pe care ni le-am asumat sunt sa crestem reprezentativitatea si notorietatea asociatiei, sa initiem si sa derulam actiuni si activitati care sa aduca plus-valoare membrilor si sa asiguram conditii optime pentru implicarea activa a membrilor UNSICAR in atingerea obiectivelor propuse", a declarat Dorel DUTA (foto), Presedintele Uniunii.

"Incheiem un an care ne-a pus la incercare capacitatea de adaptare rapida, aproape din mers, la modificari legislative importante pentru activitatea noastra si piata in care activam. Speram ca 2020 sa fie un an mai putin provocator, cel putin din punct de vedere al stabilitatii legislative, astfel incat sa ne putem concentra eforturile pe cresterea si dezvoltarea pietei de distributie a asigurarilor", a adaugat Dorel DUTA.

MARSH Romania a fost unul dintre membrii fondatori ai UNSICAR, activand in cadul acestei asociatii din anul 2000, iar la finalul anului 2013 si-a anuntat retragerea.

"Revenim in UNSICAR din aceleasi motive care ne-au determinat ca, in anul 2000 sa fim printre membrii fondatori ai UNSICAR: dorinta de a sprijini discutiile constructive si dezvoltarea pietei. Putem considera ca ultimii 5 ani au fost o pauza formala. In fapt, in aceasta perioada am colaborat la nivelul pietei de brokeraj cu toate entitatile pe toate proiectele de interes pentru piata de brokeraj si pe orice initiativa care a contribuit la dezvoltarea domeniului din care facem cu totii parte", a declarat Cristian FUGACIU, CEO, MARSH Romania.

Si SAFETY Broker a fost membru UNSICAR in perioada 2005 - 2016, dupa care s-a retras pentru a se numara printre membrii fondatori ai PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare, care s-a lansat oficial in martie 2017.

"PRBAR si UNSICAR trebuie sa lupte impreuna pentru interesul consumatorilor romani de asigurari. In prezent e nevoie mai mult ca oricand de unitate si cooperare pe piata de brokeraj, in contextul multiplelor shimbari legislative. Normele IDD si GDPR impun o serie de investitii majore si readaptarea modelului de business, iar accentul trebuie pus pe pregatirea profesionala a personalului implicat in distributia de asigurari", a afirmat Viorel VASILE, CEO, SAFETY Broker.

El a adaugat ca piata de brokeraj are nevoie de o reprezentare puternica, unitara, in fata autoritatilor, acesta fiind doar unul dintre motivele pentru care cele doua entitati UNSICAR si PRBAR trebuie sa colaboreze si sa functioneze complementar.

Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari s-a infiintat in anul 2000, ca organizatie profesionala a intermediarilor in asigurari. UNSICAR reprezinta interesele brokerilor de asigurari si clientilor acestora.
CITITI PE ACEEASI TEMA:
Performantele pietei de asigurare, premiate la Gala UNSICAR 2019