1asig.ro
1asig.ro

UNSAR lanseaza campania OAMENII din Asigurari

UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania lanseaza prima campanie integrata de comunicare a industriei de asigurari din Romania: "OAMENII din Asigurari".

Campania pune accent pe contributia adusa de industria de asigurari la nivelul societatii romanesti si evidentiaza oamenii care fac posibile toate acestea, trasand paralele cu diversele ocupatii familiare publicului larg.

In industria de asigurari din Romania lucreaza aproximativ 8.500 de angajati directi si peste 30.000 de colaboratori. In fiecare zi calendaristica din 2018, companiile de asigurari au platit despagubiri de aproape 3 milioane de euro, ajutand astfel familii si afaceri aflate in situatii dificile dupa producerea unui risc asigurat.

"Lansam prima campanie integrata de comunicare a industriei de asigurari din Romania, cu accent pe oamenii care lucreaza in industrie si pe impactul pe care munca lor il are asupra vietilor de zi cu zi ale romanilor. Dincolo de perceptiile existente, industria aduce importante beneficii societatii si reprezinta un punct real de sprijin pentru cei care au nevoie", a declarat Adrian MARIN, Presedintele UNSAR.

"Campania isi propuna sa creasca gradul de constientizare cu privire la importanta asigurarilor si a efectelor pozitive pe care acestea le produc in societate si in economie. Proiectul se deruleaza in perioada 17 mai - 17 iunie 2019 si este implementat in principal in mediul online, fiind adresat tuturor categoriilor de public si de consumatori ai industriei de asigurari din Romania", a declarat Alexandru CIUNCAN, Director General al UNSAR.

Anul acesta, UNSAR marcheaza 25 de ani de la infiintare si organizeaza, pe 23 mai, alaturi de Insurance Europe - federatia europeana care reuneste asociatiile nationale ale asiguratorilor si reasiguratorilor - Conferinta Anuala Insurance Europe la Bucuresti. Este pentru prima data cand acest eveniment se desfasoara intr-o tara din Europa Centrala si de Est.

Infiintata in 1994, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania reprezinta 20 de companii de profil. Acestea detin o pondere de peste 80% din piata locala de asigurari. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apararea si reprezentarea intereselor asiguratorilor si reasiguratorilor din Romania, participarea la imbunatatirea cadrului legislativ in domeniul asigurarilor, promovarea activitatii de asigurari in Romania si promovarea dezvoltarii cat mai durabile a industriei de profil pe plan intern si international.

Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al federatiei asiguratorilor si reasiguratorilor europeni - Insurance Europe.