1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
UNSAR: Top 5 ingrijorari ale ...

UNSAR: Top 5 ingrijorari ale romanilor privind siguranta rutiera a copiilor

Neatentia soferilor si lipsa de preventie (41%), precum si traversarea prin loc nepermis (24%) sunt cele mai mari ingrijorari ale romanilor privind siguranta rutiera a copiilor, arata rezultatele celei mai noi editii a Barometrului UNSAR-IRES privind Perceptia riscului si cultura asigurarilor din Romania

Totodata, neatentia copilului sau lipsa de asigurare la traversare reprezinta principala ingrijorare pentru 13% dintre romanii care au participat la cercetare, un procent identic fiind inregistrat si pentru lipsa semafoarelor. Nerespectarea semnelor de circulatie de catre soferi completeaza topul celor 5 motive de ingrijorare in ceea ce priveste siguranta rutiera a copiilor.

La nivelul UE, Romania are cea mai ridicata rata a deceselor provocate de accidentele rutiere, respectiv 93 de decese la un milion de locuitori in 2021. Potrivit datelor facute publice de Politia Romana, in 2021, peste 2.000 de copii au fost victime ale accidentelor rutiere pe soselele din Romania, deoarece nu au fost protejati cu sisteme de siguranta auto. Dintre cei 142 de copii care au decedat anul trecut in accidente rutiere, 105 nu erau asigurati cu mijloace de siguranta rutiera in masina (scaun auto sau centura de siguranta).

“Ingrijorarile parintilor cu privire la siguranta rutiera a copiilor sunt extrem de intemeiate daca luam in calcul aceste cifre cu un puternic impact uman si emotional. De aceea, este esential pentru parinti, dar si pentru copii sa cunoasca conceptul de siguranta rutiera si sa constientizeze importanta luarii acelor masuri de siguranta care ne protejeaza in spatiul rutier, indiferent ca suntem pietoni, soferi sau pasageri intr-un autovehicul”, a declarat Adrian MARIN, Presedintele UNSAR.

Siguranta rutiera reprezinta una dintre temele de maxima importanta pentru industria de asigurari. Prin campaniile de comunicare din seria #ATENTinTRAFIC, UNSAR contribuie la o mai buna constientizare a riscului de accident in randul soferilor si la nevoia de a-i proteja pe cei dragi in trafic, prin luarea de masuri de siguranta, dar si prin incheierea de polite de asigurare.

“Siguranta in trafic trebuie sa fie principala noastra preocupare atunci cand suntem la volan, mai ales atunci cand printre pasageri se numara si copii. Ca parinti, trebuie sa constientizam ca scaunul auto pentru copii este principalul dispozitiv capabil sa ofere siguranta in cazul producerii unui accident”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Director General UNSAR.

Barometrul UNSAR- IRES a fost realizat in mai 2022, pe un esantion format din 1.000 respondenti cu varsta intre 18-50 de ani, utilizand metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), cu o eroare maxima tolerata de +/-3,1%, la un nivel de incredere de 95%.

Infiintata in 1994, UNSAR– Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania reprezinta 20 de companii de profil. Acestea detin o pondere de aproximativ 90% din piata locala de asigurari. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apararea si reprezentarea intereselor asiguratorilor si reasiguratorilor din Romania, participarea la imbunatatirea cadrului legislativ in domeniul asigurarilor, promovarea activitatii de asigurari in Romania si promovarea dezvoltarii cat mai durabile a industriei de profil pe plan intern si international. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al federatiei asiguratorilor si reasiguratorilor europeni – Insurance Europe.

Infiintat in 2009, Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie– IRES activeaza pe piata de cercetare din Romania si functioneaza ca un think tank independent, o parte dintre studiile si proiectele pe care le dezvolta fiind dedicate optimizarii politicilor publice in diferite domenii ale societatii romanesti.

Sursa foto: rawpixel.com