1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

UNIREA Shopping Center vrea sa cumpere actiuni ASTRA Asigurari in valoare de 16 milioane euro

Adunarea Generala Extraordinara a actionarilor UNIREA Shopping Center, convocata pentru data de 5 iunie 2014, va discuta aprobarea achizitionarii unui pachet de actiuni emise de ASTRA Asigurari a carui valoare nu poate depasi 16 milioane euro, se arata intr-un raport emis de companie catre Autoritatea de Supraveghere Financiara si Bursa de Valori Bucuresti.

De asemenea, actionarii vor aproba "contractarea unui credit cu valoare maxima de 70 milioane euro, necesar realizarii programului de investitii a societatii. Creditul va fi eliberat in transe, in functie de etapele realizarii programului de investitii", se mai arata in document.

Structura actionariatului UNIREA Shopping Center este urmatoarea: The NOVA Group Investments Romania -74,16%, SIF Muntenia (SIF4) - 10%, alti actionari - 15,8%.

ASTRA Asigurari are nevoie de o majorare de capital de circa 110 milioane euro, dupa ce ASF a aprobat planul de redresare al ASTRA Asigurari, in baza raportului depus de KPMG Advisory, administratorul special al societatii de asigurari.

Conform mandatului acordat de ASF, Administratorul Special a efectuat o analiza diagnostic asupra situatiei financiare a ASTRA Asigurari, care a avut drept scop, printre altele, identificarea masurilor necesare in vederea redresarii financiare a societatii. Planul de redresare a fost prezentat catre ASF in cadrul raportului depus de Administratorul Special in data de 25 martie 2014 si a fost aprobat in sedinta Consiliului ASF din 7 aprilie 2014.

Astfel, in scopul imbunatatirii indicatorilor prudentiali ai societatii, a reiesit necesitatea majorarii capitalului social in mai multe etape, in decurs de aproximativ un an, cu suma de 490 milioane de lei, din care, intr-o prima faza imediata, capitalul social sa fie majorat cu o suma de aproximativ 70 milioane de lei.

ASTRA Asigurari are, in prezent, un capital social de 192,7 milioane de lei.

Pe 18 februarie a.c., Autoritatea de Supraveghere Financiara a plasat compania ASTRA Asigurari sub administrare speciala, dupa ce un raport al intitutiei arata ca, in cazul unui eveniment major ASTRA, nu isi va putea onora obligatiile.

Compania ASTRA Asigurari a fost infiintata in anul 1991, cu capital de stat. In prezent, principalii actionari ai companiei sunt The NOVA Group Investments Romania - 72,68% si EPSILON Estate Provider SRL- 27,02%, ambele companii fiind controlate indirect de omul de afaceri Dan ADAMESCU.