1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

UK: In H1 2021, pierderile pe segmentul de criminalitate cyber s-au triplat, pana la 1,3 miliarde GBP

In prima jumatate a anului in curs, persoanele si organizatiile din Marea Britanie au pierdut de trei ori mai multi bani din cauza criminalitatii cibernetice si a fraudei, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2020, pe fondul cresterii numarului incidentelor cyber. Statisticile au fost publicate de NFIB (the National Fraud Intelligence Bureau) si Action Fraud, centrul national de raportare pentru astfel de incidente.

Astfel, in perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2020, victimele au pierdut 414,7 milioane de lire sterline din cauza criminalitatii cibernetice si a fraudei. In aceeasi perioada a anului 2021, acest nivel a crescut pana la 1,3 miliarde GBP. Partial, acest lucru se explica prin cresterea uriasa a cazurilor. In prima jumatate a anului trecut, au fost raportate 39.160 de incidente, in vreme ce, in H1 2021, acest nivel a crescut la 289.437.

In ambele perioade, cele mai multe cazuri si, totodata, cele mai multe pierderi au fost inregistrate la nivel individual. Cu toate acestea, organizatiile au pierdut de 6,6 ori mai multi bani in prima jumatate a anului in curs comparativ cu H1 2020, in timp ce victimele individuale au pierdut, in aceeasi perioada, de 2,6 ori mai mult de pe urma fraudelor si a incidentelor cibernetice.

In acest context, expertii in domeniul securitatii cibernetice au solicitat autoritatilor sa intreprinda actiuni care sa educe indivizii cu privire la importanta celor mai bune practici de securitate cibernetica, dar si cu privire la pericolele reprezentate de phishing. De asemenea, expertii subliniaza ca organizatiile ar trebui sa fie mai proactive in atenuarea riscurilor muncii de la distanta.

"Pandemia a generat numeroase oportunitati pentru hackeri, deoarece am fost alungati departe de rutina si de siguranta firewall-urilor corporative. Pentru multe companii, graba de a muta produsele si serviciile online sau in cloud a lasat usa deschisa pentru hackeri, pentru ca securitatea cibernetica a fost mai putin importanta decat continuitatea afacerii. In toata tara, milioane de oameni au trecut la munca de acasa si, in ultimele 18 luni, au fost prezenti doar digital. Acest lucru le-a oferit hackerilor timpul necesar pentru a testa diferite tehnici de atac, pentru a afla ce functioneaza, in incercarea de a dezvolta acele tactici care sa duca la o rentabilitate maxima", spune Martin JARTELIUS - Chief Security Officer, Outpost24 -, citat de Info Security Magazine.