1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Transilvania Broker, sanctionat ...

Transilvania Broker, sanctionat pentru publicitate inselatoare, dupa sesizarea PRBAR

In urma unei sesizari facute de PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare - Reasigurare din Romania, ANAF a sanctionat Transilvania Broker pentru ca a incalcat prevederile legii 158/2008 privind publicitatea inselatoare si publicitatea comparativa.

"Prin folosirea mesajului publicitar "Cel mai mare comision mediu din piata", in adresele/ scrisorile catre agentii economici autorizati ca intermediari secundari de asigurari, respectiv prin postarea mesajului publicitar pe site-ul www.transilvaniabroker.ro, societatea Transilvania Broker de Asigurare SA Bistrita a incalcat prevederile art 4 coroborat cu art 5 lit c) din Legea nr. 158/2008 privind publicitatea inselatoare si publicitatea comparativa, republicata, fapt pentru care a fost sanctionata contraventional", se precizeaza in documentul obtinut de PRBAR.

In urma cu un an, Transilvania Broker a trimis adrese catre intermediarii secundari - asistenti in brokeraj si agenti de asigurare - invitandu-i sa se alature in echipa acestuia, spunand ca ofera "cel mai mare comision mediu din piata".

Atunci PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare a trimis deja o scrisoare catre ASF, Consiliul Concurentei si Ministerul Finantelor pentru atrage atentia asupra actiunii Transilvania Broker. Reprezentantii PRBAR au remarcat faptul ca aceasta practica incalca etica profesionala si aduce atingere imaginii companiilor de brokeraj din Romania, precum si societatilor de asigurare si acuza brokerul de concurenta neloiala.

Contactat acum de 1asig.ro, dupa obtinerea raspunsului ANAF, Cristian BALANICA, Director Executiv, PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare - Reasigurare din Romania, a declarat:

"PRBAR a notificat ASF, Consiliul Concurentei si MF dupa ce mai multi membri au reclamat ca asistentii lor in brokeraj au primit adrese de informare in care se faceau propuneri de colaborare de la TBK. Ultima investigatie finalizata de catre ANAF Cluj a confirmat ceea ce am reclamat noi - TBK s-a incadrat conform mentiunilor ANAF la publicitate mincinoasa".

"PRBAR va continua sa ramana vigilent la tot ceea ce ae intampla in piata si va intreprinde masurile care se impun pentru a isi indeplini menirea pentru care a fost creat - creerea unei pietei corecte in care sa opereze onest toti jucatorii", a adaugat Cristian BALANICA.

Sanctiunea a fost sub forma unui avertisment scris, insa la o eventuala similara abatere amenda va fi intre 3.000 lei si 60.000 lei si poate fi solicitata catre ASF ridicarea licentei. De asemenea, avertismentul este contraventional si va ramane in cazierul firmei, au precizat surse oficiale din ANAF.