1asig.ro
1asig.ro

Thailanda: Prima asigurare auto care intra in vigoare la pornirea motorului si inceteaza la oprirea acestuia

5 min. / 1.540 cuvinte
O companie de asigurari din Thailanda a introdus, in premiera la nivel global, prima asigurare auto care intra automat in vigoare atunci cand soferul porneste masina, in incercarea de a reduce costul primei de asigurare cu pana la 40%.

PROMO


In cadrul acestui proiect, Thaivivat Insurance colaboreaza cu Advanced Info Service, cel mai mare furnizor de servicii telecom din Thailanda, pentru a integra IoT (Internet of Things) in acest serviciu de asigurare minut-cu-minut. Compania thailandeza a investit in aceasta tehnologie aproximativ 3,3 milioane de dolari.

Utilizatorii au la dispozitie un dispozitiv de urmarire incorporat pe un card SIM, care, prin intermediul retelei nationale Advanced Info Service, trimite date catre compania de asigurari, care activeaza polita auto la pornirea motorului si o dezactiveaza la oprirea acestuia. Acest serviciu a fost lansat la inceputul acestei saptamani si se adreseaza soferilor care conduc mai putin de 4 ore zilnic, ajutandu-i pe acestia sa economiseasca pana la 40% din totalul primei de asigurare auto. "Parteneriatul le ofera clientilor nostri o experienta mai buna", spune Jirapan ASSAWATHANAKUL - President & CEO, Thaivivat Insurance.

Drumurile din Thailanda sunt printre cele mai mortale din intreaga lume, nu doar din Asia, un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii aratand ca, in 2018, accidentele auto au produs aproximativ 33 de decese la 100.000 de locuitori. De asemenea, siguranta rutiera in Thailanda, a doua cea mai mare economie din Asia, este a saptea cea mai slaba din lume, dupa Liberia, Santa Lucia, Burundi, Zimbabwe, Congo, Venezuela si Republica Centrafricana. Media anuala a deceselor provocate de accidentele rutiere pe drumurile din Thailanda este de 22.491.

Potrivit Thai General Insurance Association, piata de asigurari auto din Thailanda s-a dublat in ultimii zece ani, dar, cu toate acestea, pentru thailandezi prioritare sunt asigurarile de viata, nu cele auto. Astfel, 30% dintre soferii thailandezi considera ca asigurarea auto este prea scumpa. In acest context, furnizarea de produse accesibile a devenit o prioritate, iar companiile de asigurari cauta sa profite de oportunitate si sa lanseze noi produse. Thaivivat Insurance spera ca, in primul an, noua asigurare auto sa aduca prime in valoare totala de 6,6 milioane de dolari.

480 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO