1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Termenul pentru redirectionarea cotelor din impozitul pe venit a fost prelungit pana la 30 iunie

Persoanele care vor sa redirectioneze sume din impozitul pe venit aferent anului 2019 catre ONG-uri si alte entitati nonprofit sau unitati de cult vor putea sa depuna formularele cu datele entitatilor/unitatilor de cult alese pana la data de 30 iunie 2020, noul termen stabilit si pentru depunerea declaratiei unice, a anuntat Ministerul Finantelor Publice - MFP.

Ca urmare a declansarii pandemiei coronavirus, Ministerul Finantelor Publice a propus prorogarea mai multor termene de declarare si plata a obligatiilor fiscale, iar, in acest context, neintroducerea prorogarii termenului pana la care se depune formularul 230 - Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual datorat - ar fi condus la diminuarea fondurilor atrase de entitatile nonprofit si unitatile de cult, precum si pentru acordarea de burse private.

Bonificatiile acordate pentru declaratia unica, de pana la 10% din impozitul datorat, nu afecteaza sumele din impozitul pe venit aferent anului 2019 in cazul contribuabililor care dispun asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 3,5% din impozitul pe venit, pe baza declaratiei unice. Astfel, sumele redirectionate vor fi calculate la valoarea impozitului datorat, fara diminuarile oferite de bonificatii.

La inceputul acestui an, Guvernul a aprobat propunerea MFP de a prelungi termenul de depunere a formularului 230 de la 15 martie pana la data de 25 mai, termen care a fost din nou prelungit pana la data de 30 iunie.

Intrucat, in cursul anului 2019, masura privind sustinerea entitatilor nonprofit, a unitatilor de cult sau pentru acordarea de burse private a fost modificata incepand cu veniturile lunii aprilie 2019 (2% ianuarie - martie; 3,5% aprilie - decembrie), iar persoanele fizice care au optat pentru distribuirea sumelor din impozitul pe venit au utilizat doua formulare, cate unul pentru fiecare perioada, ANAF a publicat in luna martie a acestui an si un formular simplificat, care cuprinde ambele perioade de raportare.