1asig.ro
1asig.ro

Tendintele in asigurari si pensii private, conturate la XPRIMM Annual Forecast Meeting

Luni, 30 ianuarie, a avut loc cea de a cincea editie a evenimentului XPRIMM Annual Forecast Meeting, eveniment care a reunit iderii din asigurari si pensii private care si-au propus sa traseze tendintele de evolutie din aceste domenii pentru 2012.

Totodata, in cadrul intrunirii au fost prezentate si rezultatele sondajului de specialitate derulat in ultima saptamana de Publicatiile XPRIMM. Potrivit acestuia, peste jumatate dintre repondenti considera ca in 2012 piata de asigurari va creste cu aproximativ 5%, in vreme ce doar 12% estimeaza o scadere de pana la 10%. 25% sunt rezervati si intrevad o stagnare a pietei pentru anul in curs.

Clasa de asigurari cu cel mai mare potential pare a fi de departe cea a asigurarilor de locuinte, fiind urmate de asigurarile de sanatate.

Jumatate dintre cei care au participat la sondaj considera ca asigurarile de viata vor stangna in 2012, iar 33% intrevad o crestere de pana la 10%. Totodata, 63% dintre specialistii in domeniu considera componenta de protectie ca esentiala in demersul de impulsionare a vanzarilor pe acest segment.

Un alt subiect de interes in acest moment il constituie asigurarile de sanatate si reforma in domeniul sanitar din Romania. 76% dintre persoanele chestionate asteapta sa avem o reforma a sanatatii in 2013, iar 8% nu preconizeaza o asemenea schimbare decat dupa 2015.

Pentru piata de brokeraj, mai bine de jumatate dintre cei care au raspuns intrebarilor preconizeaza o crestere cuprinsa intre 5 si 10%. Nu putini (20%) sunt si cei care vad cresteri de pana la 20% sau chiar peste 30%. De altfel, brokerii par a constitui si in 2012 canalul vedeta pentru distributia de asigurari, conform opiniei a 44% dintre repondenti.

Vanzarile online si agentii directi reprezinta, potrivit sondajului, solutii ideale (28%), in timp ce 40% dintre raspunsuri indica o scadere de pana la 10% a numarului de angajati in asigurari.