1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Taiwan: FSC a decis sa permita doar functionarea asiguratorilor online

Comisia de Supraveghere Financiara (FSC) - principalul organism de reglementare financiara din Taiwan -, va permite doar companiilor exclusiv online de asigurari sa opereze pe insula, informeaza Asia Insurance Review.

Astfel, Shih CHIUNG-HWA - Director General, FSC Insurance Bureau -, a declarat, in decembrie 2021, ca se asteapta ca aceasta masura, care este in conformitate cu tendintele globale, sa ajute asiguratorii din Taiwan sa implementeze transformarea digitala si sa introduca noi produse de asigurare, puncteaza Asia Insurance Review, citand Central News Agency.

Reguli propuse pentru asiguratorii exclusiv digitali

FSC propune ca un asigurator exclusiv digital pe segmentul non-life sa fie capitalizat cu nu mai putin de 1 miliard de dolari NT (36 milioane USD), in vreme ce capitalul minim al unui asigurator exclusiv online pe partea de asigurari de viata a fost stabilit la 2 miliarde dolari NT. In plus, o companie de asigurari exclusiv digitala va trebui sa aiba ca actionari institutii financiare si furnizori de tehnologie financiara.

Printre actionari, subliniaza FSC, ar trebui sa se numere o companie de asigurari sau un holding financiar care detine operatiuni de asigurare, institutia financiara urmand sa detina o participatie de cel putin 40% din noul asigurator.

Asiguratorii de viata exclusiv online se vor concentra pe polite de asigurare exclusiv de protectie, in loc de polite de pura avizare, in timp ce asiguratorii non-life virtuali vor fi incurajati sa lanseze produse care sa raspunda nevoilor economiei de partajare, cum ar fi ridesharing, a mai punctat FSC.

Feedback

Shih CHIUNG-HWA - Director General, FSC Insurance Bureau -, a mai precizat ca FSC va colecta opiniile publicului cu privire la infiintarea asiguratorilor exclusiv online pana la sfarsitul lunii ianuarie si va organiza audieri publice in perioada februarie - martie 2022. Shih CHIUNG-HWA a mai adaugat ca FSC va publica reglementarile pentru asiguratorii virtuali si va incepe sa primeasca solicitari in acest sens in august 2022.

Nu in ultimul rand, Shih CHIUNG-HWA - Director General, FSC Insurance Bureau -, mai sustine ca o lista a asiguratorilor exclusiv online aprobati va fi publicata in aprilie 2023, fara vreo limita privind numarul de asiguratori virtuali, adaugand ca prima companie de asigurari exclusiv online va functiona, probabil, spre sfarsitului anului 2023.