1asig.ro

Taifunul Lekima a facut ravagii in estul Chinei, care se pregateste de impactul cu Krosa, cel de-al zecelea taifun de anul acesta

5 min. / 1.540 cuvinte
Lekima - cel de-al noualea si, totodata, cel mai puternic taifun care a lovit China anul acesta -, a afectat 9 milioane de oameni, a dus la evacuarea a 1,7 milioane de persoane, a provocat moartea a cel putin 39 de oameni, alti 9 fiind in continuare disparuti, si a lasat in urma pierderi economice directe in valoare totala de aproximativ 2 miliarde de dolari, dupa ce ploile torentiale, inundatiile severe si furtunile cu rafale de vant de pana la 187 km/h au facut prapad in estul Chinei, informeaza China Daily.

PROMO


In primele zile, Lekima a spulberat provincii precum Zhejiang, Jiangsu, Shandong, Anhui, Fujian, Jilin, Liaoning, Hebei, dar si orasul Shanghai, acolo unde 250.000 de locuitori au fost evacuati, iar 3.200 de zboruri au fost anulate. Lekima a lasat in urma peste 600 de locuinte distruse, cel putin 18.000 de case inundate si 175.000 de hectare de culturi agricole distruse. Acestea reprezinta doar estimarile initiale ale autoritatilor, insa bilantul ar putea creste semnificativ in perioada urmatoare.

Desi nu mai are aceeasi intensitate ca in primele zile, taifunul Lakima continua sa ameninte regiuni din China, iar Administratia Nationala de Meteorologie din China arata, marti, ca taifunul se deplasa spre N-E, catre provinciile Lianoning si Jilin. Autoritatile sunt in continuare ingrijorate, mai ales prin prisma faptului ca, potrivit lui Yang QINGGUO - Deputy Director, Liaoning Flood Control & Drought Relief Center -, citat de China Daily, pot aparea in orice moment inundatii catastrofale.

Vestile proaste nu se opresc, insa, aici. Spulberata de Lekima, China se pregateste, potrivit autoritatilor locale, de impactul cu un nou taifun. Astfel, subliniaza China Daily, care citeaza China Weather, Krosa, cel de-al zecelea taifun de anul acesta va afecta nord-estul Chinei, joi si vineri, amenintand cu alte furtuni, ploi torentiale si inundatii. Pana atunci, China Daily arata ca autoritatile au alocat un ajutor de urgenta in valoare de 42,73 de milioane de dolari pentru provinciile afectate de taifunul Lekima.

348 accesari