1asig.ro

Swiss Re: Primele subscrise la nivel global pe segmentul de asigurari de viata vor creste, in urmatorii 2 ani, cu 3% anual

5 min. / 1.540 cuvinte
Swiss Re anticipeaza ca, in urmatorii 2 ani, primele subscrise la nivel global pe segmentul de asigurari de viata vor creste cu 3% anual, cresterea urmand a fi sustinuta, in principal, de pietele emergente. China, in particular, va genera o crestere a primelor ca urmare a faptului ca cererea de produse de economisire recupereaza terenul pierdut in ultima perioada.

PROMO


Pe de alta parte, cresterea la nivelul pietelor avansate va fi usor perceptibila, dar acest lucru va fi privit drept o evolutie pozitiva.

Estimarea Swiss Re este insotita de date care arata ca, in 2018, cresterea primelor subscrise la nivel de asigurari de viata a incetinit pana la 0,2%, sub media pentru ultimii 10 ani, de 0,6%, fenomen care, arata Swiss Re, a fost generat de contractia pietei din China. Pe de alta parte, mai arata sursa citata, contractia pietei din regiunea EMEA a determinat, in pietele avansate, o incetinire a cresterii nivelului primelor de la 1,2% in 2017, la 0,8% in 2018.

In pietele emergente, primele subscrise pe segmentul de asigurari de viata au scazut cu 2% anul trecut, dupa ce, in 2017, crescusera cu 13%. Swiss Re considera ca, pe termen scurt, China se va confrunta cu o serie de provocari pe fondul intensificarii competitiei. Cu toate acestea, China va contribui, potrivit Swiss Re, cu aproximativ jumatate din cresterea totala la nivel global a primelor subscrise pe segmentul life in urmatorii doi ani.

In ceea ce priveste pietele avansate, analistii considera ca SUA si Canada vor reprezenta principalii factori de crestere, iar, in pietele avansate din Asia-Pacific, factori precum imbatranirea populatiei vor sustine, la randul lor, cresterea subscrierilor de asigurari de viata. Swiss Re mai arata ca, per total, profitabilitatea pe sectorul de asigurari de viata va ramane sub presiune.

305 accesari