1asig.ro
1asig.ro

Swiss Re: Primele globale de asigurari non-viata vor creste, pana in 2024, cu 7,1%

Swiss Re Institute, o subsidiara a gigantului in reasigurari, estimeaza ca, pana in 2024, primele globale de asigurari non-viata vor creste cu 7,1%, cu imbunatatirea ratelor de catastrofe si de accidente percepute drept factori determinanti, informeaza Reinsurance News, citand un raport Sigma al Swiss Re. Potrivit aceluiasi raport Sigma, primele de asigurari de viata vor creste la nivel global, in aceeasi perioada, cu 5,6%.

Constientizarea mai mare a riscurilor si cererea puternica de produse de tip protectie au fost identificate drept factori motivationali cheie in acest sens. De asemenea, in crestere, la nivel global, sunt si primele de asigurari medicale si de sanatate, datorita cresterii economice din SUA si a cererii stabile de pe pietele avansate.

In alta ordine de idei, noteza Reinsurance News, raportul Sigma al Swiss Re subliniaza cum se asteapta ca expansiunea pietelor emergente sa fie puternica, China urmand sa creasca, in fiecare dintre urmatorii 2 ani, cu 10%, in mare parte datorita cererii puternice de asigurari medicale, inclusiv de asigurari pentru boli grave.

"Conditiile de piata sugereaza ca dinamica pozitiva a preturilor va continua in toate liniile si regiunile. Evolutia mai mare a cererilor de despagubire determinata de inflatie in toate liniile de afaceri, inflatia sociala continua in SUA si ratele scazute persistente ale dobanzilor vor fi principalii factori de intarire a pietei", explica Jerome HAEGELI - Group Chief Economist, Swiss Re.

Pe fondul pandemiei COVID-19, se spune ca, in general, cresterea gradului de constientizare a riscurilor a generat, per ansamblu, o cerere mai mare de protectie prin asigurare, arata Reinsurance News. Raportul Sigma al Swiss Re subliniaza impactul pandemiei in evidentierea rolului central pe care il joaca asiguratorii in absorbtia riscurilor in perioade de criza.