1asig.ro
1asig.ro

Swiss Re Corporate Solutions lanseaza, in SUA, o asigurare parametrica impotriva grindindei

5 min. / 1.540 cuvinte
Swiss Re Corporate Solutions (SRCS), grupul de asigurari comerciale al reasiguratorului Swiss Re, anunta lansarea HAIL in SUA, o noua solutie parametrica de asigurare impotriva grindinei, noteaza Reinsurance News. Asigurarea parametrica impotriva grindinei le ofera companiilor americane protectie impotriva unui eventual impact financiar provocat de un astfel de fenomen meteo.

PROMO


Potrivit SRCS, solutia parametrica include elemente precum daune fizice si pierderea veniturilor pe fondul intreruperii afacerii. Structurata folosind un declansator parametric, asigurarea HAIL permite efectuarea rapida a platilor post-eveniment, in baza datelor furnizate de CoreLogic, o companie care este specializata in modelarea riscului de catastrofa. Modelul CoreLogic verifica dimensiunea maxima a grindinei, atat in locul producerii evenimentului, cat si in imprejurimi, pentru a determina daca o polita de asigurare a fost declansata sau nu.

HAIL, noteaza Swiss Re Corporate Solutions, combina datele cu privire la locatia clientului cu informatiile dintr-un tabel de plata ce detaliaza sumele asigurate pentru dimensiunea raportata a grindinei, in locatiile mentionate. CoreLogic furnizeaza datele respective catre Swiss Re Corporate Solutions, iar despagubirea e declansata in momentul in care grindina provoaca nivelul de pagube mentionat in polita de asigurare, eliminand necesitatea evaluarii pierderilor si accelerand directionarea fondurilor catre client.

"Suntem incantati sa aducem pe piata produsul parametric HAIL, conceput in colaborare cu CoreLogic, un lider dovedit in domeniul verificarii grindinei. Viteza platilor, transparenta in administrarea unui dosar de dauna si flexibilitstea in utilizarea fondurilor transforma acest instrument intr-unul puternic, care poate suplimenta politele traditionale sau care poate fi achizitionat ca produs de sine statator in cazul in care acoperirea traditionala este mai putin disponibila", spune Cole MAYER - Vice President Innovative Risk Solutions, Swiss Re Corporate Solutions.

Potrivit SRCS, grindina poate provoca pierderi semnificative atat pentru persoanele fizice, cat si pentru companii, iar noua solutie parametrica poate acoperi deficitul intalnit in asigurarea traditionala in cazul unui episod de grindina severa. In momentul de fata, HAIL este disponibil in 11 state din SUA: Colorado, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Minnesota, Montana, Nebraska, Oklahoma, South Dakota si Texas.

"Misiunea noastra e aceea de a ajuta oamenii sa gaseasca, sa cumpere si sa protejeze proprietati. Livram cele mai precise date din industrie cu privire la grindina, cuantificand riscul si, in plus, verificand locatia si gravitatea evenimentului. Modelul nostru de grindina ajuta Swiss Re Corporate Solutions sa structureze cu incredere solutii de transfer al riscului de grindina, pentru a proteja mai bine asiguratii, dar si pentru a reduce semnificativ cheltuielile generate de administrarea dosarelor de dauna in cazul unei furtuni de grindina", arata si Steve BREWER - Executive of Insurance & Spatial, CoreLogic.

311 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO