1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Subscrierile pe asigurari de ...

Subscrierile pe asigurari de garantii in scadere cu 33%, in urma falimentului City Insurance

Asigurarile de garantii au inregistrat, in primele sase luni din 2022, un volum de subscrieri de 140 milioane lei, in scadere cu 33% fata de aceeasi perioada din anul anterior (208 milioane lei).

In acelasi timp, daunele platite pe aceasta linie de business au fost de 41 milioane lei, in crestere cu 129% fata de S1/2021.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, la finalul lunii iunie 2022, numarul de contracte in vigoare pe aceasta categorie s-a diminuat cu circa 31%, pana la 57.765 de contracte.

Principalii jucatori pe piata asigurarilor de garantii raman ONIX Asigurari, cu o cota de piata de 34,56%, urmat de EXIM Romania (19,38%) si ABC Asigurari (14,67%).

Asigurarile de garantii au reprezentat una din liniile de business cele mai afectate de falimentul CITY Insurance, care a lasat piata de specialitate cu capacitati reduse pentru acest tip de subscrieri. De altfel, in numeroase randuri, brokerii au atras atentia asupra problemelor de a plasa anumiti clienti, dar si asupra riscurilor asupra investitiilor in proiecte de infrastructura.