1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Subscrierile CertAsig au totalizat 6,9 milioane euro in primul semestru din 2016

In primele 6 luni ale anului 2016, volumul primelor brute subscrise de compania de asigurari CertAsig a ajuns la 6,9 milioane de euro, nivel similar cu rezultatul anului anterior, iar daunele achitate au insumat 2,6 milioane de euro, in crestere cu 5,7% fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Potrivit asiguratorului, strategia CertAsig este de a se adresa exclusiv companiilor, pentru care dezvolta produse de asigurare specializate si adaptate pentru domeniile respective de activitate. Peste 6.000 de companii si-au asigurat fabricile, cladirile, bunurile, marfurile, angajatii, contractele sau afacerile in derulare la CertAsig, 99% alegand produsele societatii prin intermediul brokerilor de asigurare.

Segmentele cheie de expertiza ale companiei sunt clasele de asigurare specializate, cum ar fi asigurarile de garantii, asigurarile maritime, raspunderile, insa portofoliul CertAsig include si alte nise importante cum ar fi: asigurarile pentru proprietati si bunuri, asigurarile de incendii si pericole asociate, asigurarile cargo si bunuri in tranzit.

Cele mai mari doua daune inregistrate de CertAsig in primul semestru 2016 au fost legate de polite de asigurare maritime (P & I) pentru doua nave cargo, in timp ce a treia in topul daunelor a fost generata de o polita de asigurare de garantii, mai precis o garantie pentru returnarea avansului, care a insumat 0,2 milioane euro, achitati catre o companie industriala din Romania.

"Clientii nostri sunt companii de toate dimensiunile, din domenii economice diverse. Valoarea medie a daunelor achitate in primul semestru 2016 se incadreaza intre 10.000 - 50.000 euro. Printre dosarele de daune cele mai interesante din punct de vedere tehnic, din ultimele luni, au fost de exemplu o polita de asigurare de aviatie pentru un avion privat Cessna care a suferit daune in timpul aterizarii in Suceava (daune achitate de 180.000 Euro), o asigurare de cladiri si bunuri pentru un parc de energie solara din Bulgaria care a suferit avarii in urma unei furtuni (suma achitata a fost 18.000 euro), o asigurare de cladiri si bunuri la un parc solar din Romania al carui Safety Ring a fost avariat (suma achitata fiind de 42.000 euro), sau de o polita complexa de asigurari pentru cladiri si bunuri, dar si raspundere fata de terti si intreruperea afacerii (business interruption), pentru un centru de fitness din Bucuresti care a suferit daune in urma unui incendiu (suma achitata 168.000 euro)", explica James GRINDLEY, CEO, CertAsig.

Acesta a precizat ca societatea achita dosarele de daune valide in termen de 7 zile de la finalizare.

Portofoliul CertAsig este sustinut de tratate de reasigurare subscrise cu unii din cei mai puternici reasiguratori internationali, printre care Swisss Re, Hannover Re, Partner Re si Sindicatele Lloyd's. "Pe langa siguranta financiara, reasiguratorii nostri ne aduc si cunostinte tehnice si experienta in dezvoltarea produselor de asigurari specializate", adauga James GRINDLEY.

PROMO