1asig.ro

Studiu: O plimbare zilnica prelungita cu 15 minute ar putea stimula economia globala

Economia globala ar putea fi stimulata, anual, cu cel putin 100 de miliarde de dolari, daca angajatorii si-ar incuraja angajatii sa respecte indicatiile Organizatiei Mondiale a Sanatatii in ceea ce priveste exercitiile fizice, arata Reuters, citand un studiu recent.

PROMO


Astfel, o plimbare zilnica prelungita cu 15 minute sau o alergare pe o distanta de 1 kilometru ar duce la imbunatatirea productivitatii si ar prelungi speranta de viata, sustinand astfel cresterea economica, arata studiul realizat de compania de asigurari Vitality si think-tank-ul RAND Europe.

Stimularea economica ar fi generata de o rata mai mica a mortalitatii. Sau, cu alte cuvinte, cu cat oamenii traiesc si muncesc mai mult, contributia lor la economie ar fi mai mare. Totodata, cresterea economica ar fi stimulata si de faptul ca angajatii si-ar lua mai putine zile de concendiu.

"Studiul subliniaza o relatie importanta intre inactivitate si pierderea la nivel de productivitate si ar trebui sa le ofere companiilor de asigurari si angajatorilor noi perspective asupra modului in care productivitatea oamenilor ar fi imbunatatita", spune Hans PUNG - President, RAND Europe.

OMS le recomanda adultilor, saptamanal, cel putin 150 de minute de exercitii fizice moderate sau, dupa caz, 75 de minute de exercitii fizice intense. Intr-un studiu realizat anul trecut, OMS a descoperit ca 40% dintre americani, 36% dintre britanici si 14% dintre chinezi nu fac suficienta miscare.

Realizat de catre RAND Europe si Vitality, studiul a analizat nu mai putin de 120.000 de adulti din 7 tari din intreaga lume. Apoi, a modelat si, de asemenea, a proiectat - la nivel global, dar si individual pentru 23 de tari -, potentialele avantaje economice pe care le-ar avea o activitate fizica mai intensa.

Potrivit studiului, daca adultii cu varste intre 18-54 de ani ar apela la o plimbare zilnica prelungita cu 15 minute, s-ar inregistra o crestere economica anuala de 100 de miliarde de dolari. De asemenea, daca ar alerga zilnic 20 de minute, adultii inactivi si-ar putea prelungi speranta de viata, in medie, cu 3,2 ani.

296 accesari
Sondaj

Ai o asigurare medicala privata (produs care iti acopera o varietate de servicii medicale, la o multitudine de furnizori)?

- Da, de la serviciu
- Da, mi-am cumparat-o eu
- Nu, dar doresc sa imi fac una in urmatoarele 6 luni
- Nu, si nu doresc sa imi fac una in urmatoarele 6 luni


PROMO