1asig.ro

Studiu: Generatiile diferite de angajati isi doresc alte beneficii de la locul de munca

5 min. / 1.540 cuvinte
Exista diferente in ceea ce priveste prioritatile diferitelor generatii de angajati atunci cand vine vorba de beneficiile extra-salariale, arata un studiu recent.

PROMO


Generatiile mai mature (Baby Boomers si Generatia X) sunt mai preocupate de beneficiile financiare, unul dintre cele mai importante fiind pensiile, arata raportul "UK SME Adoption of Employee Benefits 2019" realizat de GlobalData. Astfel, peste doua treimi (39%) din membrii Generatiei Baby Boomers considera pensiile drept cel mai valoros beneficiu extra-salarial, in timp ce doar 10,3% din membrii Generatiei Z sunt de aceeasi parere.

In schimb, tinerii din Generatia Z sunt mai preocupati de echilibrul dintre serviciu si viata personala (26,3%), beneficii financiare (16,4%) si beneficii pentru sanatate (14,2%).

"Angajatorii ar trebui sa aiba grija sa ofere beneficiile salariale in functie de generatiile din care fac parte angajatii lor. Este evident faptul ca tinerii aflati la 50 de ani de varsta de pensionare nu sunt neaparat interesati de pensii private. Prin urmare, in cazul lor, companiile ar trebui sa ofere alte lucruri, cum ar fi un program flexibil, abonamente la salile de fitness sau extra-optiuni pentru vacanta", a explicat Ben CAREY-EVANS, Insurance Analyst, GlobalData.

273 accesari