1asig.ro
1asig.ro

Studiu: Ce bunuri ar incerca britanicii sa salveze, daca locuinta ar fi afectata de incendiu?

5 min. / 1.540 cuvinte
Incendiul este unul dintre principalele riscuri care ameninta orice locuinta, iar o companie de asigurari din Marea Britanie si-a propus sa afle cum s-ar comporta britanicii intr-o astfel de situatie. Studiul a luat in calcul urmatorul scenariu: oamenii si animalele de companie sunt in afara oricarui pericol, ai telefonul si portofelul la tine, dar bunurile din locuinta sunt in continuare amenintate de flacari. In acest context, ce bunuri ai alege sa salvezi mai intai?

PROMO


Potrivit AA Insurance Consumer Index (AA ICI), cel putin 7 din 10 britanici (72%) s-ar expune pericolului, incercand salveze anumite bunuri dintr-o locuinta afectata de flacari, mai mult de o treime dintre acestia (36%) alegand sa salveze laptopul, tableta sau calculatorul. Totodata, 33% ar alege sa salveze albumele foto de familie, in vreme ce 19% s-ar expune flacarilor care ameninta locuinta in incercarea de a salva fie ceasul preferat, fie anumite bijuterii.

Atat in Londra, cat si in sud-vestul si estul Angliei, cei mai multi ar alege sa salveze o mostenire de familie (21%), in vreme ce, in Tara Galilor, primele bunuri salvate din calea flacarilor ar fi operele de arta (13%). De asemenea, 1 din 5 britanici sustine ca, daca ar avea timp, ar alege sa salveze o anumita colectie, fie ca este vorba de o colectie de timbre, monede, medalii militare sau discuri vinyl. Altii ar incerca sa salveze instrumente muzicale, jucarii, rochii de mireasa, figurine Star Wars sau trenulete de jucarie.

Desi au fost indicate mai multe tipuri de bunuri personale, britanicii au dat dovada, potrivit AA Insurance Consumer Index, si de un simt practic destul de dezvoltat. Astfel, pasapoartele, testamentele, diferite tipuri de documente legale, contractele de asigurare sau alte acte importante s-au regasit, la randul lor, pe lista bunurilor de salvat in caz de incendiu, cum s-au regasit si elemente tehnologice: aparate foto sau video, televizoare, console sau harduri externe.

"Cu totii speram sa nu ne aflam vreodata in aceasta situatie, dar, daca luam in calcul acest scenariu, ar trebui sa ne gandim o clipa la ce este important pentru noi. In agitatia momentului, mintea s-ar putea sa ne joace feste si sa ne faca sa vrem sa salvam lucruri mai putin obisnuite, cum ar fi cartea pe care nu am terminat-o. Cele mai multe bunuri pot fi inlocuite de compania de asigurari, dar anumite lucruri - albume foto de familie, obiecte primite de la parinti, bunici sau alte rude -, au o anumita valoare sentimentala. In cele din urma, preventia e mai buna decat combaterea, asa ca ar trebui sa va asigurati ca testati frecvent detectoarele de fum si de incendiu si ca verificati expunerea la incendiu a locuintei. In cazul izbucnirii unui incendiu, sfatul nostru este simplu: nu va expuneti riscului. Este mult mai important sa iesiti in siguranta si sa va asigurati ca membrii familiei si animalele de companie sunt in afara oricarui pericol. Odata iesiti din locuinta afectata de incendiu, ramaneti afara, nu intrati inapoi", subliniaza Janet CONNOR - Managing Director, AA Insurance Services.

475 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO