1asig.ro

Studiu: 31% dintre romani au cautat pe internet informatii despre sanatate, in ultimele trei luni

5 min. / 1.540 cuvinte
31% dintre romanii cu varsta cuprinsa intre 16-74 de ani au cautat, in ultimele trei luni, pe internet, informatii despre sanatate, fapt ce claseaza tara noastra intre tarile cu cele mai putine cautari pe acest subiect, Romania fiind urmata doar de Bulgaria, arata o analiza a unui studiu transmis de Eurostat, Biroul de Statistica al Uniunii Europene.

PROMO


Potrivit aceluiasi studiu, procentul romanilor (16-74 ani) care au folosit internetul in ultimele trei luni a fost de 74%. Printre activitatile online favorite de catre romani se afla postarea de mesaje pe retele de socializare (60%), citirea de reviste sau ziare online 40%, folosirea de aplicatii pentru mesaje instante precum messenger sau whatsapp, 38% sau pentru a asculta muzica (31%).

Pe de alta parte doar 8% dintre romani folosesc internet banking-ul, 5% il utilizeaza pentru a-si cauta un job sau a trimite o aplicatie in acest sens si doar 3% pentru a vinde bunuri sau servicii.

Conform statisticii europene, Finlanda este tara cu cei mai multi cetateni care au cautat informatii despre sanatate in ultimele trei luni, cu un procent de 76%, urmata de Olanda (74%), Danemarca si Marea Britanie (ambele 67%).

In 2019, 87% dintre persoanele cu varsta cuprinsa intre 16-74 de ani din Uniunea Europeana a utilizat internetul in ultimele trei luni. Conform Eurostat, utilizarea internetului de catre europeni a crescut repede de-a lungul anilor, de la 55% in 2007, la 75% in 2013, ajungand pana la 87% in 2019.

Potrivit clasamentului, Suedia este tara cu cel mai mare procent al populatiei cu varsta cuprinsa intre 16-74 de ani care a utilizat internetul in ultimele trei luni 98%, urmata foarte mica distanta de Danemarca (97%) si Luxemburg (96%).

La polul opus se afla tari precum Portugalia, unde 75% dintre cetateni cu varsta cuprinsa intre 16-74 de ani au folosit internetul in ultimele trei luni, Romania cu 74% din populatie si Bulgaria cu 68%.In 2019, serviciile de internet au fost folosite de catre europeni, in principal, pentru a trimite si primi e-mail-uri (75%), pentru a afla informatii privind bunurile si serviciile (68%), messenger (67%) si stiri online (63%). Totodata, o majoritate din europeni a folosit internetul pentru servicii de banking (58%), retele de socializare (57%), pentru a cauta informatii medicale (55%), pentru a asculta muzica (53%) si pentru apeluri sau video call-uri (52%).

Sanatatea, o preocupare pentru romani

In ultima perioada, romanii sunt tot mai interesati de sanatatea lor, dar si de achizitionarea de produse de asigurare care sa ii protejeze financiar atunci cand vine vorba despre plata serviciilor medicale. Astfel, conform ASF, companiile de asigurari au raportat, in primele noua luni din 2019, prime brute subscrise din asigurarile de sanatate in valoare totala de 296,6 milioane de lei, in crestere cu 30% fata de perioada similara a anului anterior, cand valoarea primelor brute subscrise insuma 227,2 milioane lei.

Nevoia de informare pe acest subiect este in crestere, motiv pentru care si APPA - Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor a lansat campania "Totul despre asigurarile de sanatate", o campanie nationala de informare dedicata asigurarilor de sanatate, dar si unui stil de viata sanatos. Prima etapa a proiectului s-a desfasurat intre 18 - 30 noiembrie 2019, iar a doua campanie are loc in perioada 15 - 31 ianuarie 2020.

Obiectivele demersului includ, printre altele, promovarea beneficiilor oferite de asigurarile de sanatate, promovarea unui stil de viata sanatos, dar si schimbarea comportamentului romanilor din unul pasiv in unul pro-activ atunci cand vine vorba de sanatatea lor.


In cadrul campaniei, romanii au ocazia de a vorbi cu Inimila - primul chatbot care ofera informatii despre asigurarile de sanatate, dar si sfaturi despre un stil de viata sanatos, dar si de a raspunde mai multor provocari lansate sub forma de concursuri. Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe totuldespreasigurari.ro/sanatate, pe paginile de Facebook Totuldespreasigurari.ro, Asigura-te si XPRIMM, dar si pe Instagram.

615 accesari