1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Statistici: CSI, T3 2021 - PBS total a ajuns la aproximativ 20 miliarde EUR

La sfarsitul celui de-al treilea trimestru al anului, piata regionala a asigurarilor din CSI* a inregistrat o crestere in EUR cu aproximativ 31% comparativ cu anul 2020, primele brute subscrise (PBS), per total, depasind nivelul de 19,73 miliarde EUR, transmite xprimm.com.

De asemenea, despagubirile achitate au inregistrat o crestere semnificativa fata de aceeasi perioada a anului trecut - cu peste 35%, ajungand astfel la 8,20 miliarde EUR, potrivit unei analize realizate de XPRIMM.

Azerbaidjan (+14%) a inregistrat cea mai mica crestere (in euro) dintre pietele din regiunea analizata, in timp ce sectorul asigurarilor din Uzbekistan a crescut cu aproximativ 60%. Liderul regional - Rusia -, a crescut cu aproximativ 31%. Trebuie remarcat faptul ca, subliniaza xprimm.com, toti participantii luati in considerare de pe piata regionala au inregistrat un rezultat pozitiv la sfarsitul trimestrului.

In ceea ce priveste daunele platite, cea mai mica crestere anuala, la sfarsitul T3 2021, a fost inregistrata de Moldova (+2,55%), iar cea mai mare - de Uzbekistan (+57,22%). Cu toate acestea, nu toate pietele de asigurari au inregistrat o crestere a despagubirilor platite, arata sursa citata - sectorul asigurarilor din Kazahstan a inregistrat o scadere de peste 21%.

* Nu sunt incluse date pentru Turkmenistan si Tadjikistan

Accesati xprimm.com si descarcati cele mai recente statistici ale pietei regionale de asigurari din CSI (in euro).