1asig.ro
1asig.ro

Specialisti din peste 20 de tari vor fi prezenti la ICAR 2018

5 min. / 1.540 cuvinte
A XV-a editie a ICAR - Forumul International de Riscuri Catastrofale, cel mai mare forum european dedicat riscurilor catastrofale din aceasta toamna, va reuni specialisti din peste 20 de tari care vor aborda probleme de importanta majora, cum ar fi schimbarile climatice, capacitatea industriei de a face fata evolutiei expunerii la risc a evenimentelor meteorologice extreme, solutiile tehnologice care pot sprijini atat activitatile de subscriere, cat si pe cele de ajustare a pierderilor in asigurarile property si altele.

PROMO


ICAR 2018 se va desfasura pe 9 octombrie a.c., la Hotelul Sheraton din Bucuresti, fiind prezenti specialisti din asigurari si reasigurari, dar si profesionisti care activeaza pe segmentul modelarii riscurilor catastrofale, reprezentanti ai autoritatilor nationale sau ai asociatiilor regionale si nu numai.

Printre vorbitori se numara:
  • Raed ARAFAT - Ministru - Secretar de Stat, MAI-Ministerul Afacerilor Interne
  • Peter HOEPPE- Presedinte, Munich Climate Insurance Initiative
  • Cornel COCA - CONSTANTINESCU, Vicepresedinte Sectorul Asigurari - Reasigurari, ASF
  • Adrian MARIN - Presedinte, UNSAR
  • Adelina CARACOSTEA - Comisar Sef, UMP-MAI
  • Andy BORD - CEO, FLOOD Re
  • Angelika WERNER - Expert Atmospheric Perils Property Underwriting EMEA, Swiss Re
  • Carlo TOZZI SPADONI - Co-Fondator, Insurance Engineering Services
  • Laurent MARESCOT- Senior Director, RMS
  • Roxane MARCHAL - CCR Research Fellow Technical Studies Public Reinsurance, NAIAD project team member.
De asemenea, la panelurile interactive vor participa si: Nicoleta RADU - CEO, PAID Romania; Dorel DUTA- Presedinte, UNSICAR; Cristian BALANICA - Director Executiv, PRBAR; Cati STOICAN - Director General Adjunct, SAFETY Broker.

Iar in a doua parte a zilei se va desfasura workshop-ul "Cresterea rezilientei regionale la riscuri meteorologice. Solutii verzi pentru managementul riscurilor catastrofale", realizat cu sprijinul Business Development Group, Membru al consortiului NAIAD in Romania.

Forumul este organizat cu suportul oficial al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) si este sustinut de PAID Romania in calitate de Partener Strategic, in timp ce JLT Re este Partener Oficial al evenimentului. De asemenea, ICAR 2018 are ca Parteneri companiile SAFETY Broker si MARSH Romania si este sprijinit de EUROLIFE ERB Asigurari.

Mai multe detalii gasiti pe site-ul oficial al evenimentului www.icarforum.ro.

Click aici pentru detalii referitoare la program si tematica.

Click aici pentru inregistrare.

In Romania exista, in momentul de fata, 8,92 milioane de locuinte, iar in fiecare zi acestea sunt expuse, inevitabil, unei multitudini de riscuri. Inundatiile, incendiile, alunecarile de teren, dar si furturile din locuinta sunt doar cateva exemple. Cu toate acestea, nici 20% dintre locuintele din Romania nu sunt protejate printr-o polita de asigurare, nici macar cea obligatorie.

In acest context, APPA - Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor a lansat, pe 1 octombrie a.c., cea de-a VI-a editie a campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", reamintindu-le romanilor ca pot face ceva pentru siguranta locuintei lor, chiar si in fata unor dezastre de proportii sau incidente pe care, oricat si-ar dori, nu le pot prevedea.

1.093 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO