1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Sorin MITITELU: 2016 va reprezenta anul de lansare a asigurarii voluntare de sanatate

Ca urmare a modificarilor favorabile ale cadrului fiscal in ceea ce priveste asigurarile private de sanatate, este de asteptat ca tot mai multe companii de profil sa dezvolte aceasta gama de produse. De aceea, 2016 va reprezenta anul de lansare a asigurarilor private de sanatate, insa rezultate consistente vor fi inregistrate abia dupa o perioada de 2-3 ani, a declarat pentru 1asig.ro Sorin MITITELU, Presedintele Directoratului BCR Asigurari de Viata.

"Observam o crestere generala a industriei de servicii medicale, ceea ce indica faptul ca orice serviciu conex (inclusiv asigurarile de sanatate) va beneficia de un factor suplimentar de crestere", a aratat el.

Pe langa clientii persoane fizice, asigurarile private de sanatate prezinta un interes in crestere si pentru companii, fiind un beneficiu oferit angajatilor lor. "Deocamdata, interesul pentru pachete de beneficii salariale atractive este mai puternic in randul companiilor mari si cu capital strain. Cu timpul, orice companie interesata in atragerea si pastrarea unui personal bine calificat si eficient va fi foarte interesata de asigurarile voluntare de sanatate", a spus Sorin MITITELU.

Incepand cu acest an, ca parte a noului Cod Fiscal, deductibilitatea fiscala pentru asigurarile private de sanatate a fost extinsa de la 250 la 400 de euro anual per asigurat. Deductibilitatea cumulata poate ajunge la 800 de euro pe an pper persoana daca prima este platita atat in mod individual, cat si de angajatorul acelei persoane.