1asig.ro
1asig.ro
Sorin GRECEANU, Directorul General ...

Sorin GRECEANU, Directorul General al BAAR, a fost ales Vicepresedinte al Consiliului Birourilor (Cob)

5 min. / 1.540 cuvinte
In cadrul celei de-a 54-a Adunari Generale a Consiliului Birourilor (Cob), desfasurate in data de 24 septembrie 2020 la Bruxelles, Sorin GRECEANU, Directorul General al Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR), a fost ales in functia de Vicepresedinte al acestei prestigioase organizatii.

PROMO


Este pentru prima data in istoria Consiliului Birourilor cand unui reprezentant al Romaniei i se incredinteaza o responsabilitate la acest nivel, Romania fiind membra in Sistemul Carte Verde din anul 1965. De atunci, BAAR a facut parte din mai multe grupuri de lucru si comisii organizate la nivelul Consiliului Birourilor, dar niciodata un reprezentant al sau nu a ocupat o pozitie atat de inalta.

"Alegerea reprezinta o onoare pentru mine si o recunoastere a contributiei active pe care BAAR a avut-o in permanenta in cadrul Consiliului Birourilor", a declarat Sorin GRECEANU.

Infiintat la Londra, in 1949, Consiliul Birourilor este organismul international care administreaza "Sistemul Carte Verde", in scopul facilitarii circulatiei internationale transfrontaliere a autovehiculelor si a solutionarii daunelor, astfel incat tertele persoane, victime ale accidentelor rutiere, sa nu fie dezavantajate de faptul ca daunele suferite de acestea au fost cauzate de un autovehicul din alta tara. La ora actuala din organizatie fac parte 48 de birouri nationale Carte Verde.

Incepand din acest an, un alt pilon de baza al activitatii Consiliului il reprezinta protectia vizitatorilor in cadrul spatiului comun european. In acest scop, la actuala Adunare Generala au fost admise un numar de 40 de noi organisme pentru protectia victimelor, vizitatori in spatiul comun european (Fonduri de garantare, Organisme de compensare si/sau Centre de informare) care au fost infiintate in baza prevederilor Directivelor europene privind asigurarea de raspundere civila auto si controlul obligatiei de asigurare a acestei raspunderi.

"Aderarea organismelor MID UE in calitate de membri ai asociatiei va permite fondurilor de garantare, organismelor de compensare si centrelor de informare sa joace un rol si mai activ alaturi de birourile Carte Verde in activitatile Cob.", se arata in comunicatul de presa al organizatiei.

Conducerea Consiliului Birourilor (Colegiul Prezidential) este asigurata in prezent de Sandra SCHWARZ, CEO al Biroului German Green Card (Deutsches Buro Grune Karte e. V.) in calitate de Presedinte al Cob., respectiv Sorin GRECEANU si Sergey RAZUVAN, Director General al Asociatiei Ruse a Asiguratorilor de Automobile (RAMI), in calitate de Vicepresedinti.

BAAR este o asociatie profesionala, de drept privat, independenta si autonoma a tuturor societatilor de asigurare, indiferent de forma de organizare si de statul in care isi au sediul social, care, in baza legii, au dreptul sa practice in Romania asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule (asiguratori RCA) si care indeplineste atributiile de birou national auto, de organism de plata a despagubirilor, de organism de compensare, de centru de informare, precum si alte atributii conferite prin lege.

625 accesari