1asig.ro

Sorin BALTASIU preia conducerea Serviciului Corporate la Transilvania Broker

5 min. / 1.540 cuvinte
Cu o vasta experienta in asigurari, din care peste 19 ani petrecuti la ALLIANZ-TIRIAC in diferite pozitii de management, Sorin BALTASIU (foto) este, incepand cu luna aprilie 2020, Managerul Serviciului Corporate din cadrul societatii Transilvania Broker de Asigurare.

"Sunt bucuros si nerabdator sa ma alatur echipei Transilvania Broker! Va fi, cu siguranta, o provocare noua si incitanta, in care voi folosi intreaga mea experienta in managementul si formarea echipelor, cat si cunostintele tehnice acumulate in decursul a 22 de ani in piata de asigurari din Romania. Vom incepe dezvoltarea departamentului de suport vanzari corporate creand noi procese si responsabilitati, incurajand atingerea unui standard inalt de cunostinte care sa permita consolidarea si dezvoltarea vanzarilor pe segmentele non motor si life, astfel incat asigurarile facultative sa reprezinte, in scurt timp, mai mult de 50% din portofoliu societatii noastre", a declarat Sorin BALTASIU.

Fondata la Bistrita in 2006, unde isi are sediul central, si listata la Bursa de Valori Bucuresti din 2017, Transilvania Broker are peste 1 milion de clienti si peste 1800 de colaboratori

Transilvania Broker a inregistrat, in 2019, un profit net in valoare de 4,64 milioane de lei, cu 17,2% mai mare decat in anul anterior. Veniturile din activitatea de brokeraj, in valoare de 70,54 milioane de lei element care se identifica cu Cifra de afaceri neta si reprezinta 99,88% din totalul veniturilor din exploatare (circa 70,63 mil. lei), au crescut cu 13,7% fata de anul anterior, pe fondul cresterii volumului de prime intermediate la 396,6 milioane de lei (+11,7%). Comisionul mediu calculat ca raport intre valoarea primelor intermediate si valoarea veniturilor din activitatea de brokeraj, s-a majorat de la 17,5%, in anul 2018, la 17,8% pentru anul 2019, conform datelor publicate de companie pe BVB.

1.025 accesari