1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

VIDEO: Solvency II: Comisia Europeana colaboreaza indeaproape cu EIOPA

[video|13437]"Solvency II este cel mai sofisticat cadru de reglementare din lume si, de asemenea, norma care deschide piata pentru asiguratorii din Uniunea Europeana. Pe scurt, creeaza echilibrul potrivit intre oportunitati pentru companiile de asigurare si o buna protectie pentru consumatori", a explicat Nathalie BERGER, Head of Unit Insurance and Pensions Directorate General for Financial Stability, Financial Services and Capital Markets Union (FISMA), European Commission.

"In anul 2018 va avea loc o revizuire importanta a implementarii Solvency II: Comisia Europeana colaboreaza indeaproape cu EIOPA pentru a intelege si a decide cum poate fi simplificata formula standard si, de asemenea, cum pot fi recalibrate cerintele de capital, pe baza concluziilor rezultate dupa un an de implementare", a adaugat Nathalie BERGER in cadrul European Consumer Protection Conference 2017 care s-a desfasurat la Viena pe 16 februarie.

Vorbid si despre situatia pensiilor, aceasta a precizat ca "pensiile private sunt mai putin dezvoltate in Uniunea Europeana, ceea ce se traduce printr-un nivel insuficient de economisire pentru varsta pensionarii. Comisia Europeana lucreaza in momentul de fata la un proiect, ce urmeaza sa fie propus pana la finalul acestei veri, care le va oferi companiilor care doresc sa dezvolte produse de pensii private pentru diverse piete instrumentele potrivite pentru a face acest lucru".

PROMO