1asig.ro
1asig.ro

Soferii pierd, in medie, 17 zile din viata si calatoresc peste 3.400 de kilometri in cautarea unui loc de parcare

5 min. / 1.540 cuvinte
Cei mai multi dintre soferi se lupta in fiecare zi cu frustrarea presupusa de cautarea unui loc de parcare si de turele nesfarsite date in cautarea acelui loc. Acum, noteaza Daily Mail, un studiu arata exact cat timp pierde, in medie, fiecare sofer cautand un loc de parcare: 17 zile de viata.

PROMO


Studiul, realizat in Marea Britanie, subliniaza ca, in medie, un sofer parcurge, de-a lungul vietii, 3.400 de kilometri in cautarea unui loc de parcare, distanta parcursa fiind aproape egala cu cea dintre Monaco si Londra. De asemenea, studiul arata ca un sofer obisnuit este dispus sa astepte 1 minut si 47 de secunde pentru un loc de parcare. In medie, doar 1 sofer din 50 este dispus sa astepte mai mult de 10 minute.

Realizat de compania britanica Privilege Motor Insurance, studiul arata si care sunt cele mai mari frustrari ale soferilor. Mai mult sau mai putin surprinzator, gasirea unui loc de parcare nu conduce acest top, doar 4 din 10 soferi considerand ca acesta este cel mai frustrant lucru.

Cei mai multi dintre soferi (64%) sunt enervati de gropile din asfalt. Sursa citata arata, insa, ca gasirea unui loc de parcare este, cel putin pentru soferii din Marea Britanie, un "element" mai frustrant decat limitatoarele de viteza (35%), soferii care conduc incet (35%) si... biciclistii (32%).

"Avand in vedere numarul din ce in ce mare de masini inregistrat pe drumurile din Marea Britanie, este interesant de vazut cat timp putem petrece si care este distanta pe care suntem pregatiti sa o parcurgem in cautarea unui loc de parcare. Acest studiu ne ofera mai multe informatii despre unul dintre elementele care ne streseaza cel mai mult. Stim cu totii ca este o situatie stresanta, insa merita sa acorzi cinci minute in plus pentru a gasi un loc de parcare si pentru a pastra o stare de spirit necesara pentru evitarea unui eventual accident", explica, pentru sursa citata, Charlotte FIELDING - Head, Privilege Motor Insurance.

429 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO