1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Soferii independenti Uber si curierii din Europa vor beneficia de protectie prin asigurare de la ALLIANZ Partners, incepand cu 2022

ALLIANZ Partners si Uber au anuntat un parteneriat prin care ALLIANZ Partners va oferi protectie si securitate pentru soferii independenti si curierii care sunt parteneri ai Uber si Uber Eats in 23 de tari europene, incepand cu 1 ianuarie 2022, informeaza xprimm.com.

Acoperirea prin asigurare include, noteaza xprimm.com, diverse plati compensatorii pentru pierderea veniturilor in caz de accidente in timpul calatoriei, raniri sau spitalizari. In plus, partenerii Uber activi se bucura, de asemenea, de beneficii semnificative in afara calatoriei - de exemplu, concediu medical platit de pana la 15 zile, plati pentru maternitate si paternitate, precum si compensatii pentru inconvenientele cauzate de prezenta la tribunal.

Beneficiile in timpul calatoriei se aplica din momentul acceptarii unei solicitari de calatorie sau de livrare de alimente, pana la finalizarea solicitarii respective si alte 15 minute dupa ce solicitarea a fost finalizata. "In afara calatoriei" (off-trip) reprezinta orice moment in care partenerii Uber nu furnizeaza servicii de transport sau de livrare cu ajutorul aplicatiei Uber. Toti partenerii Uber independenti sunt eligibili pentru beneficiile din timpul calatoriei (on-trip). Pentru a fi eligibil pentru beneficiile off-trip, un sofer sau curier trebuie sa se califice drept "partener Uber activ", prin faptul ca a efectuat un numar minimum necesar de curse.

Programul Partner Protection, care a fost introdus, in premiera, in industrie de catre Uber, in 2017, este conceput pentru a raspunde, in mod special, nevoilor soferilor independenti si ale curierilor, ce folosesc aplicatia Uber pentru a avea acces la oportunitati flexibile de castig. Acesta este gratuit si e disponibil in mod automat pentru toti partenerii independenti care indeplinesc criteriile de eligibilitate Uber respective, toate costurile fiind suportate de catre Uber.

"In calitate de principal partener global al jucatorilor din domeniul mobilitatii, suntem foarte mandri sa colaboram cu Uber, pentru a deveni cel mai mare furnizor de asigurari de protectie a partenerilor pentru lucratorii de pe platforma din Europa. La ALLIANZ, ne straduim sa asiguram viitorul clientilor si al partenerilor nostri si sa le dam curaj pentru ceea ce ne asteapta. Pandemia COVID-19 a demonstrat o accelerare a rolului esential al soferilor si al curierilor, precum si necesitatea unor solutii de asigurare adaptate. Acest program de asigurare lider in domeniu ridica stacheta in materie de protectie inovatoare in intregul sector si suntem incantati sa sprijinim Uber si partenerii sai in acest moment important", spune Sirma BOSHNAKOVA - CEO, ALLIANZ Partners.

"Suntem incantati sa extindem parteneriatul cu ALLIANZ Partners, pentru a le oferi soferilor si curierilor din intreaga Europa programul nostru Partner Protection, care le permite sa se bucure de libertate si flexibilitate, cu linistea oferita de securitatea si protectia suplimentare. Programe ca acesta marcheaza angajamentul nostru de a imbunatati activitatea pe plaltforma si de a oferi lucratorilor independenti din Europa beneficiile si protectia pe care si le doresc. Speram ca acest lucru va incuraja si restul sectorului sa permita protectia lucratorilor europeni de pe platforme, indiferent de aplicatia la care aleg sa lucreze", puncteaza si Karl GRAY - Head of Insurance EMEA, Uber.