1asig.ro
1asig.ro

Sistemul Bonus-Malus urmeaza sa fie modificat. Soferii "rai" pot plati dublu pentru o polita RCA

5 min. / 1.540 cuvinte
Modificarile suferite, la finalul anului trecut, de sistemul Bonus-Malus au atras mai multe nemultumiri in randul soferilor cu un comportament foarte bun in trafic, care nu au produs accidente, acestia beneficiind de o reducere mai mica a primei de asigurare RCA dupa aplicarea Normei 39/2016.

PROMO


Potrivit proiectului de norma pentru punerea in aplicare a Legii RCA, lansat in dezbatere publica de catre ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, sistemul Bonus-Malus ar urma sa revina la forma initiala.

In acest caz, soferii fara accidente vor putea beneficia de o reducere a tarifelor RCA de pana la 50% (fata de 32% in prezent), in timp ce soferii cu cele mai multe daune vor achita un pret cu pana la 100% mai mare fata de nivelul standard (B0).

Regasiti mai jos coeficientii aferenti viitoarelor clase de Bonus-Malus:In prezent, sistemul din Romania include 8 clase de Bonus si 8 clase de Malus, reprezentand o scadere sau o majorare maxima de 32% fata de tariful standard al unei polite RCA. Sistemul Bonus-Malus aplicat asigurarilor RCA a fost modificat la sfarsitul anului trecut, incat cele doua categorii contin acum un numar egal de clase, respectiv opt, ceea ce a facut ca bonusul acordat soferilor fara accidente sa fie mai mic.

Anterior Normei 39/2016 existau 14 clase de Bonus si 8 clase de Malus.

13.380 accesari