1asig.ro
1asig.ro

Siguranta Rutiera: Politistii au aplicat aproape 18.000 de sanctiuni in trei zile

5 min. / 1.540 cuvinte
Aproape 18.000 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate de politisti pe parcursul unei actiuni nationale de trei zile, care a urmarit prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive si depasirilor interzise.

PROMO


"In perioada 23 - 25 iunie a.c., politistii rutieri au actionat la nivel national, sub coordonarea Directiei Rutiere, pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul nerespectarii regimului legal de viteza si a normelor privind depasirea. Astfel, politistii au aplicat 17.974 de sanctiuni contraventionale, 17.410 dintre acestea fiind prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195 din 2002, privind circulatia pe drumurile publice, iar 564 sunt prevazute de alte acte normative", se arata intr-un comunicat publicat de Politia Romana.

De asemenea, au fost retinute 1.369 de permise de conducere si 313 certificate de inmatriculare si au fost constatate 261 infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice.

Pe parcursul actiunii, politistii au folosit 486 de aparate radar, 10.148 dintre sanctiuni fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteza. In 511 cazuri, permisele de conducere au fost retinute pentru depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise.

Pentru nerespectarea normelor legale privind efectuarea depasiri, politistii au aplicat 543 de sanctiuni contraventionale.

Viteza excesiva si consumul de alcool la volan se numara printre cele mai importante cauze ale accidentelor rutiere din tara noastra. Statisticile indica faptul ca Romania este singura tara din Uniunea Europeana unde numarul ranitilor in accidente rutiere este in continua crestere din anul 2000. Numai in anul 2016, din cauza vitezei, 447 persoane au decedat, iar 1.790 au fost ranite grav.

In acest context, campaniile de siguranta rutiera raman mai importante ca niciodata, iar orice efort in directia reducerii numarului de accidente rutiere este esential. "FII TREAZ LA VOLAN!" se numara printre demersurile care, anul trecut, au avut ca obiectiv cresterea sigurantei pe drumurile din Romania. Campania va continua, in acest an, cu a doua editie, mizand pe mesaje menite sa creasca nivelul de constientizare a riscurilor la care se expune oricine urca la volan obosit sau care se lasa distras de smartphone in timp ce conduce, dar si mesaje in ceea ce priveste riscul conducerii sub influenta bauturilor alcoolice sau a anumitor tipuri de medicamente.

2.130 accesari