1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Sergiu OPRESCU il inlocuieste pe Radu Gratian GHETEA la conducerea ARB

Sergiu OPRESCU, Presedintele ALPHA Bank, va prelua conducerea Consiliului Director al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), dupa ce a expirat mandatul lui Radu Gratian GHETEA, care s-a aflat la sefia organizatiei timp de 15 ani.

"Adunarea Generala a Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) reunita in sedinta din 14 mai 2015 a votat componenta Consiliului Director ca urmare a expirarii mandatelor unor membri. Adunarea Generala a Asociatiei a hotarat numirea dlui. Sergiu OPRESCU in functia de Presedinte al Consiliului Director", conform comunicatului transmis de ARB.

In acelasi timp, au fost alesi in caliatate de membri ai consiliului Catalin Vasile PARVU (Piraeus Bank), Gabriela - Stefania GAVRILESCU (BRD), Luminita Delia RUNCAN (Banca Transilvania). Acestora li se adauga membrii deja existenti: Laurentiu Gabriel MITRACHE (Leumi Bank), Mirela BORDEA (Credit Europe Bank) si Cornel Theodor STANESCU (Marfin Bank).

Vicepresedintele Consiliului Director va fi desemnat de membrii Consiliului in prima sedinta. Consiliul Director este organul deliberativ si decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani.

"Conducerea ARB va avea un rol proactiv in comunicarea cu stakeholderii sistemului bancar pentru a indeplini misiunea asumata de Asociatia Romana a Bancilor de a promova interesele membrilor sai si de a contribui la dezvoltarea sectorului bancar", a declarat Sergiu OPRESCU, Presedintele Consiliului Director al ARB.

Adunarea Generala a Asociatiei a hotarat numirea lui Radu Gratian GHETEA in functia de Presedinte de onoare al Asociatiei Romane a Bancilor, avand in vedere notorietatea si realizarile obtinute in sustinerea intereselor membrilor ARB pe parcursul celor 17 ani de cand face parte din conducerea Asociatiei, dintre care in ultimii 15 ani in pozitia de Presedinte.

Conducerea executiva este asigurata de Presedintele Executiv, Florin DANESCU.

Constituita in mai 1991 ca asociatie profesionala, Asociatia Romana a Bancilor are in prezent 39 de membri, institutii de credit cu capital majoritar privat sau de stat, sucursale si reprezentante ale unor banci straine. Asociatia Romana a Bancilor concentreaza intreaga industrie bancara din Romania, fiind vocea sectorului bancar in relatia cu autoritatile romane, Fondul Monetar International, Comisia Europeana, Banca Mondiala si alte organisme interne si internationale. Prioritatile industriei bancare vizeaza mentinerea rolului sistemului bancar de principal finantator al economiei Romaniei cu asigurarea stabilitatii si credibilitatii sectorului bancar. Sistemul bancar romanesc finanteaza preponderent economia romaneasca, asigurand aproximativ 92% din totalul finantarilor acordate de sistemul financiar romanesc.

ARB este membra a Federatiei Bancare Europene din anul 1992 (cu drepturi depline din 2007), a Consiliului European al Platilor, a Federatiei Ipotecare Europene si in 26 de organisme nationale lucrative privind dezvoltarea si perfectionarea cadrului economic. Pentru aceasta, comunitatea bancara pune la dispozitie peste 800 de specialisti care participa la cele 23 de comisii tehnice ale ARB.