1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Brokerii de asigurare au sustinut cresterea afacerilor CREDIT EUROPE Asigurari in 2014

CREDIT EUROPE Asigurari a incheiat anul 2014 cu subscrieri totale de 42,29 milioane lei, in urcare cu 5,2% fata de 2013, pe fondul unei majorari a afacerilor pe Casco si al unui volum al primelor intermediate de brokeri in crestere semnificativa, arata cifrele furnizate de companie publicatiei Insurance Profile.

"Aceasta evolutie pozitiva s-a datorat cresterilor inregistrate in contul asigurarilor Casco (+32,7%, pana la 16,1 milioane), de asistenta medicala in strainatate (+43,7%, pana la 2,4 milioane) si de raspundere civila (+76%, pana la 1,9 milioane)", a explicat Radu MANOLIU, Director General Adjunct al CREDIT EUROPE Asigurari.

De altfel, cele mai importante clase din portofoliul companiei au fost Casco si cele de incendiu si calamitati naturale, cu ponderi de 41%, respectiv 23% din afacerile companiei.

"Aspectul cel mai important consta, insa, in faptul ca volumul primelor intermediate de catre principalii nostri parteneri, brokerii de asigurare, a crescut cu 54%, pana la 27,7 milioane (65,5% din total). Este evident, astfel, ca aportul lor a determinat cresterea de ansamblu - motiv pentru care dorim sa le multumim, inca o data, pentru increderea pe care o au in serviciile noastre", a subliniat Radu MANOLIU.

Din punctul de vedere al indemnizatiilor brute platite, CREDIT EUROPE Asigurari a raportat o valoare totala de 19,74 milioane lei, in urcare cu 10,9% fata de anul 2013.

Compania si-a inceput activitatea pe piata romaneasca in anul 2007, ca o investitie directa a CREDIT EUROPE Group N.V., care detine 99,9% din actiuni. Pe intreg teritoriul Romaniei, activitatea asiguratorului este coordonata prin birourile regionale din Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Brasov. Totodata, CREDIT EUROPE Asigurari este autorizata sa activeze si pe teritoriul Olandei, Belgiei, Germaniei si Frantei, in baza principiului de libertate a serviciilor si este actionar al PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale).

PROMO