1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Schimbarile climatice pot creste cu 40% pierderile provocate de fenomenele meteo extreme, in urmatorii 20 de ani

Pierderile economice provocate de fenomenele meteo extreme generate de schimbarile climatice ar putea creste, pana in 2040, cu 40%. Avertizarea apartine the Cambridge Centre for Risk Studies, care arata ca schimbarile climatice ar putea genera, la nivel global, pierderi aditionale de 100 de miliarde de dolari, ca urmare a fenomenelor meteo extreme, pierderi aditionale care, pana in 2040, ar putea creste cu 20%.

"Companiile se zbat in incercarea de a se adapta la prognozele pe termen lung, la consecintele incalzirii planetei, care, in urmatoarele decenii, vor fi tot mai grave, la schimbari climatice care deja le afecteaza afacerile, in diverse moduri, dar incearca sa se adapteze si la modul in care activitatea companiilor va fi afectata de tranzitiile la nivel de societate, care militeaza pentru o economie cu emisii reduse de carbon", comenteaza Dr. Andrew COBURN - Chief Scientist, the Cambridge Centre for Risk Studies.

In conditiile in care pierderile economice generate de fenomenele meteo extreme cresc semnificativ sub influenta schimbarilor climatice, cresc si pierderile pentru industria de re/asigurari. Astfel, industria de re/asigurari se afla sub o presiune constanta, in incercarea de a gasi si implementa solutiile potrivite, se mai arata in raportul realizat de catre the Cambridge Centre for Risk Studies.

Finantarea si transferul riscului, mai arata sursa citata, vor avea loc intr-o lume in care costurile generate de dezastrele naturale si fenomenele meteo severe vor fi tot mai mari. Prin urmare, este esential ca piata de re/asigurari sa ramana solida, bine finantata, capabila sa absoarba volatilitatea, dar, in acest sens, are nevoie de access continuu si sporit la pietele de capital, puncteaza the Cambridge Centre for Risk Studies.