1asig.ro

Schimbare de lider pe piata intermedierilor de asigurari de viata

41 mil. EUR au reprezentat primele intermediate pe segmentul de asigurari de viata in anul 2010, consemnandu-se o crestere in valoare absoluta de circa 18 mil. EUR, ponderea afacerilor generate de brokerii de asigurare pe segmentul life urcand la 10,5%. Totodata, ponderea in totalul pietei, potrivit estimarilor, s-a majorat de la 3 procente in anul 2009, la peste 5% la finalul anului 2010. Si ierarhia companiilor de brokeraj a cunoscut schimbari fata de 2009, KUNDEN Broker devenind liderul pietei, cu o cota de circa 16%, pe fondul unei cresteri a volumului de intermedieri cu 42%.

PROMO


Urmatoarele doua pozitii au fost ocupate de SAFE INVEST Romania si EPM Romania, in total, primele trei societati generand, insumat, circa 41% din totalul pietei analizate.

In privinta companiilor de asigurare cu care au colaborat primele trei societati de intermediere, ALICO Romania a fost principalul "furnizor de polite" pentru KUNDEN Broker, 98% din totalul primelor intermediate fiind aferente acestui asigurator, restul de 2 procente fiind reprezentate de polite de asigurare emise de GENERALI.

In cazul SAFE INVEST si EPM Romania, GRAWE a fost principalul colaborator. Astfel, 98% din totalul primelor intermediate de SAFE INVEST, respectiv 79% din totalul primelor intermediate de EPM Romania au fost reprezentate de polite de asigurare apartinand GRAWE.4.956 accesari