1asig.ro
1asig.ro

SUA: Tehnologie de predictie in timp real a inundatiilor, lansata, in premiera, la sfarsitul lunii septembrie

5 min. / 1.540 cuvinte
FloodMapp, o tehnologie de predictie in timp real a inundatiilor, va fi lansata in SUA, la sfarsitul acestei luni, urmand a fi prezentata la conferinta InsurTech Connect, care va fi organizata in Las Vegas, in 23-25 septembrie, informeaza Insurance Business Mag. Tehnologia australiana, care va fi disponibila, in curand, in Texas si Florida, este prima de acest fel si poate produce, in timp real, harti predictive ale inundatiilor.

PROMO


Inundatiile reprezinta, la nivel global, cel mai costisitor dezastru natural, provocand, doar in SUA, pagube anuale de 16 miliarde de dolari. Tehnologia FloodMapp va aduce o harta live si interactiva, care va indica amploarea asteptata a inundatiilor, folosind in acest sens atat informatii cu privire la nivelul precipitatiilor si al raurilor, cat si Big Data si machine learning, precum si informatii hidrologice si hidraulice.

FloodMapp spune ca predictiile sale se apropie de perfectiune, programele pilot rulate in prezent indicand o acuratete de 96% in comparatie cu datele unor inundatii istorice. Mai mult, predictia in timp real, spune FloodMapp, le permite asiguratorilor sa identifice clientii afectati, dar si sa ia legatura cu acestia, pentru a atenua potentialele pierderi si pentru a optimiza precizia si viteza procesului de despagubire.

"Modelele rapide de inundatii ale FloodMapp pot rula instant, in cateva secunde sau milisecunde, nu in 24 de ore, cum se intampla in cazul modelelor standard traditionale. S-a confirmat ca acuratetea noastra e comparabila cu modelele standard ale industriei, rezolutia noastra este mult mai buna, iar viteza este cu mult mai mare decat ce s-a mai vazut pana acum, acesta fiind un element vital pentru partenerii nostri. Cu aceasta tehnologie, asiguratorii pot economisi timp si resurse si pot imbunatati experienta clientului intr-un moment cu adevarat important", spune Juliette MURPHY - CEO & Co-Founder, FloodMapp.

488 accesari