1asig.ro
1asig.ro

SUA: Primele de asigurare a locuintelor au crescut ca urmare a dezastrelor naturale. In ce state s-au inregistrat cele mai mari cresteri?

5 min. / 1.540 cuvinte
2018 a adus, la nivel global, nu mai putin de 850 de catastrofe naturale, in comparatie cu cele 740 din 2017 si, respectiv, cele 500 din 2016, arata Forbes, citand un raport realizat de Insurance Information Institute.

PROMO


Dezastrele naturale au lasat in urma pagube care, in anumite perioade, au atins si pragul de 350 de miliarde de dolari - doar pierderi asigurate -, dar au lasat si altceva in urma, cel putin in SUA: o crestere spectaculoasa a primei de asigurare a locuintei. Toate cele 50 de state americane se confrunta cu aceasta crestere, iar americanii platesc sute de dolari in plus pentru a-si asigura locuintele.

In contextul in care companiile de asigurari incearca sa tina pasul cu costurile tot mai mari provocate de dezastrele naturale, proprietarii de locuinte se confrunta, la randul lor, cu cresteri ale prime de asigurare a locuintei, cele mai mari cresteri fiind inregistrate in zonele cele mai expuse. Astfel, potrivit QuoteWizard, cea mai mare crestere a fost inregistrata in Oklahoma, acolo unde, in ultimii 12 ani, prima de asigurare a locuintei a crescut cu 78% (sau, altfel spus, cu 821 de dolari), iar un proprietar de locuinta plateste, in medie, o prima anuala de peste 1.800 de dolari, comparativ cu cei 1.054 de dolari platiti acum 12 ani.

Cresterea nu nu pare a fi deloc una surprinzatoare, avand in vedere numarul dezastrelor naturale cu care s-a confruntat Oklahoma in ultimii ani - potrivit FEMA, Oklahoma s-a confruntat, incepand cu anul 1955, cu nu mai putin de 192 de dezastre naturale. Singurul stat care s-a confruntat cu mai multe catastrofe? California, vesnic mistuit de flacari, care, in aceeasi perioada, a inregistrat 313 dezastre naturale. In mod susprinzator, prima de asigurare a crescut abia perceptibil in California (75 de dolari in ultimii 12 ani), iar autoritatile sustin ca, de fapt, California are a doua cea mai mica prima de asigurare a locuintei din SUA.

Forbes mai arata, citand QuoteWizard, ca primele de asigurare a locuuintei au crescut in toatele cele 50 de state SUA, iar cele mai mari cresteri s-au inregistrat in:
  • Oklahoma: crestere de 821 de dolari (78%)
  • Kansas: crestere de 644 de dolari (71%)
  • Colorado: crestere de 620 de dolari (75%)
  • Nebraska: crestere de 595 de dolari (74%)
  • Arkansas: crestere de 586 de dolari (77%)
  • Louisiana: crestere de 567 de dolari (41%)
  • Missouri: crestere de 554 de dolari (76%)
  • Rhode Island: crestere de 546 de dolari (57%)
  • Minnesota: crestere de 540 de dolari (68%)
  • Connecticut: crestere de 526 de dolari (57%)
648 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO