1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

SUA: Milioane de oameni vor plati mai mult pentru asigurarea impotriva inundatiilor - raport

Peste trei milioane de proprietari de locuinte din SUA vor plati mai mult pentru asigurarea impotriva inundatiilor, conform noilor tarife de risc de inundatii ale Agentiei Federale pentru Managementul Situatiilor de Urgenta (FEMA - Federal Emergency Management Agency), potrivit unui studiu realizat de Porch - un furnizor de software si servicii pentru industria serviciilor pentru locuinte -, si citat de catre Insurance Business Mag.

Luna trecuta, FEMA a lansat "Risk Rating 2.0", un nou sistem de evaluare a riscului de inundatii care afecteaza toti detinatorii de polite din cadrul programului NFIP (the National Flood Insurance Program). Anterior, FEMA si asiguratorii masurau riscul de inundatii pe baza zonelor inundabile. Noul sistem nu foloseste zonele de inundatii, ci se bazeaza pe o varietate de factori, inclusiv distanta fata de sursa de inundatii, gravitatea si frecventa inundatiilor, precum si caracteristicile proprietatii, cum ar fi costul de reconstructie a proprietatii in caz de daune.

"In practica, acest lucru inseamna ca 3,3 milioane de gospodarii care au, in prezent, asigurare impotriva inundatiilor sunt pe cale sa vada ca pretul acestei asigurari va creste. Se promite ca majorarile de pret vor fi minimale si graduale, dar, avand in vedere ca pretul mediul al asigurarii locuintei prin NFIP este de 734 USD/an, in 2021, cum vor afecta noile tarife de asigurare primele de asigurare in SUA?", puncteaza studiul Porch.

La nivel national, FEMA prognozeaza ca 77% dintre proprietarii de locuinte care au o asigurare impotriva inundatiilor se vor confrunta cu o crestere a preturilor. 23% vor avea parte de o scadere a pretului, 11% se vor confrunta cu o crestere a primelor in valoare de 120 - 240 USD/an.

Hawaii si statele din sud vor fi cele mai afectate de aceasta schimbare, potrivit studiului. In Hawaii, 87% dintre gospodarii vor fi afectate, in timp ce state precum Texas (86%), Mississippi (84%), Florida (80%) si Louisiana (80%) vor avea, de asemenea, un numar mare de proprietari de locuinte care vor plati mai mult.

In nord, mai arata studiul, state precum Connecticut (crestere anuala de 130 USD) si Vermont (crestere anuala de 125 USD) vor inregistra, potrivit prognozelor, cea mai mare crestere a pretului pentru primele de asigurare impotriva inundatiilor. Cele mai mari cresteri relative ale preturilor sunt asteptate in Florida (pana la 15%) si Texas (pana la 12%).

In Alaska si Washington DC, se preconizeaza ca se va inregistra cea mai mica pondere a proprietarilor de locuinte care se vor confrunta cu cresteri ale primei de asigurare impotriva inundatiilor. In Alaska, doar 14% dintre proprietarii de locuinte s-ar putea confrunta cu cresterea preturilor; in Washington, 28%.

Nu in ultimul rand, studiul mai arata ca multe state din Midwest vor avea, de asemenea, un procent mai mic de proprietari de locuinte care se vor confrunta cu cresteri ale ratelor. Studiul Porch subliniaza ca, in Michigan, 46% dintre proprietarii de locuinte se vor confrunta cu o crestere a ratelor, in timp ce, in state precum Nebraska, Indiana, Ohio, Wisconsin si Illinois, cresterea va afecta 54 - 57% dintre proprietarii de locuinte.