1asig.ro

SUA: Creste numarul de cereri de despagubire din partea proprietarilor de locuinte, in urma daunelor provocate de apa

5 min. / 1.540 cuvinte
Un studiu realizat de Verisk Analytics, prin intermediul diviziei ISO, arata ca scurgerile de apa au devenit una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta atat proprietarii de locuinte, cat si companiile de asigurari din SUA. Studiul sustine ca, in fiecare an, 1 din 50 de proprietari de locuinte asigurati inainteaza o cerere de despagubire catre compania de asigurari, in urma daunelor provocate de scurgerile de apa.

PROMO


Studiul a analizat informatiile din perioada 2013-2017 si a subliniat o rata de frecventa de 2,05%, ceea ce, potrivit Verisk Analytics, reprezinta o crestere importanta a acestui tip de dauna pe segmentul de asigurari de locuinte din industria de profil din SUA, mai ales in comparatie cu perioada 2005-2009, atunci cand rata frecventei a fost de 1,44%.

Conform studiului ISO, dauna medie produsa, in 2017, de scurgerile de apa a fost de 10.000 de dolari, iar suma totala platita in acest sens de companiile de asigurari, in acelasi an, a fost de 13 miliarde de dolari. Tot mai multi lideri ai industriei de profil subliniaza ca scurgerile de apa reprezinta o problema din ce in ce mai mare, iar cererile de despagubire in acest sens sunt tot mai comune.

In acelasi timp, alte tipuri de daune pe segmentul asigurarilor de locuinte sunt in scadere, arata publicatia Insurance Business America. "Incendiile, uraganele si tornadele ajung mereu la stiri, dar realitatea este ca principalul risc cu care se confrunta consumatorul obisnuit e reprezentat de scurgerile de apa", spune si Jon-Mike KOWALL - Assistant Vice-President, P&C Innovation, USAA -, pentru Wall Street Journal.

In acest context, Chubb a publicat, la randul ei, un raport bazat pe datele companiei, potrivit caruia, din 2015, s-a dublat numarul cererilor de despagubire in urma daunelor provocate de scurgerile de apa, cu pagube mai mari de 500.000 de dolari. Mai mult, in aceeasi perioada, s-a triplat numarul cererilor de despagubire pe acelasi segment, dar cu pagube de peste 1 milion de dolari.

Liderii din industria de asigurari de locuinte din SUA considera ca sunt mai multe motive care determina cresterea frecventei scurgerilor de apa si a daunelor provocate de acestea. Printre acestea, problemele la instalatiile sanitare din casele vechi, dar si, in cazul locuintelor noi si costisitoare, obiectele si articolele sanitare scumpe care, cand se deterioreaza, presupun o investitie extrem de mare pentru inlocuire.

501 accesari